- hirdetés -

Újabb rangos versenyen, ezúttal Miskolcon tették magukat az orosházi triálosok. Gugyella István és Kovács Attila a regionális, míg Kovács Péter a nemzetközi versenyen is erején felül teljesített. Új támogatójuk, az Üveg-Világ Kft. segítségével magabiztosan készülhetnek a szeptember végi országos bajnokságra.

Nemzetközi UCI C1-es és regionális triál versenynek adott otthont Miskolc az elmúlt hétvégén. A megmérettetésen az orosházi triálosok közül hárman indultak el kategóriájukban. A Világkupa-sorozat után a sportág második legrangosabbnak és legnehezebbnek tartott versenyén Kovács Péter sem vallott szégyent.

– Korábban vettünk már részt hasonló jellegű megmérettetésen, akkor Svájcba utaztunk az orosházi csapattal. Az sem sikerült rosszul, hiszen a csapat több tagja ért el helyezést és nekem is sikerült megcsípnem egy Junior kategória második helyet – mesélte Kovács Péter.
Hozzátette a miskolci utazás előtt pár héttel junior Európa-bajnokságon is részt vett, ami tökéletes felkészülésül szolgált a C1-es versenyekre.

Miskolcon először szeptember 1-én, a C1-es versenyen adhattak számot tudásukról a versenyzők. Kovács Péter rögtön győzelemmel kezdte meg szereplését, hiszen sikerült megnyernie a hivatalos kategóriát, a legmagasabb kategóriának számító elit versenyen pedig negyedik helyen zárt.

Győzelemmel és két negyedik hellyel zárt Kovács Péter Miskolcon (Fotó: Bontovics Fanni)

– Másnap következhetett a regionális verseny. Itt Gugyella István többekkel egyenlő pontszámának köszönhetően a harmadik helyen végzett, de az időeredmények összehasonlítása miatt hajszál híján, de lecsúszott a dobogóról. A bátyám, Kovács Attila harmadik lett saját kategóriájában, én pedig egy újabb elit kategóriában elért negyedik hellyel zártam a hétvégét – értékelt Kovács Péter.

A versenyszezon azonban még nem ért véget az orosházi versenyzőknek, szeptember 23-án az év talán legfontosabb versenye, az országos bajnokság vár rájuk, ahol kiderül, hogy az amatőr, junior és elit kategóriákban ki lesz az idei év legjobb versenyzője. Kovács Péter elmondása szerint bizakodva készül, az elmúlt két évben sikerült megnyernie a junior korosztály küzdelmeit, így egyértelműen az újabb címvédés lehetősége motiválja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.