- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetem tanévnyitó ünnepséget tartott szeptember nyolcadikán. Az intézményben idén közel százan kezdik meg tanulmányaikat.

Ahogy korábban megírtuk a Kodolányi János Főiskola, augusztus elsejétől egyetemi rangra lépett. Az orosházi egyetemisták szeptember nyolcadikán gyűltek össze egy rendhagyó tanévnyitóra a Gyopárosi úti központi intézményben. A Budapesten megtartott ünnepséget Skype for bussines segítségével követhették nyomon a hallgatók nemcsak Orosházán, hanem Székesfehérváron egyaránt. Ezt követően személyre szabott tájékoztatót tartottak a tanárok olyan témákban, amelyek kifejezetten az Orosházi diákokat érintik.

Dr. Szabó Péter rekor elmondta, a 2018/19-es tanév különleges az intézmény életében, hiszen ez az első egyetemként megkezdett éve az intézménynek.
– Az egyetemi rang új dimenzióba helyezi az iskolát mind a hazai, mind az európai felsőoktatási térségben. Az idei évben közel ezer elsős iratkozott be az egyetemre. Ebből közel százan Orosházára. Ez ismét szép eredmény az állami támogatás nélkül dolgozó egyetem életében – tájékoztatott.

Hozzátette, Orosházán a sikerhez mindenképpen hozzájárul a város 20 millió forintos támogatása és Simonka György képviselő úr segítsége. Maga az intézmény az orosházi működést 70 millió forinttal biztosítja – ismertette a rekor, kiemelve az idei tanévben is számos újdonság várja a hallgatókat, a létszám alapján pedig egyfajta kialakuló egyetemi élet is érezhetővé válik a városban.

Közel száz diák kezdte meg tanulmányit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Malatyinszki Szilárd székhelyi központ igazgató elmondta, a rendezvényen jelen voltak a nappalis, a levelezős, illetve távoktatásban résztvevő diákok is. Kiemelte, növekvő a létszám a tavalyihoz képest.
– Nappali tagozaton, a hallgatók jelentős része alapképzésen, illetve felsőfokú szakképesítésen indult, de több mint 40 levelezős diák is részt vesz az oktatásban – ismertette a központ igazgató. Hangsúlyozta, emellett azt tervezik, hogy közel 70 fős létszámmal elindítják a közoktatási vezető mentorpedagógus képzést is, amely e hónap végén indul.

Ismertette továbbá, az intézmény sokszínűségét, illetve kitért azokra a képzésekre is, melyeket távoktatási keretek között kezdhetnek meg a hallgatók. Hozzátette, ezek alapvetően nappali képzésben nem érhetőek el.
– Nappali oktatásban emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus- vendéglátás szakos hallgatók vannak jelentősebb számban. De, vannak olyan diákjaink is, akik közösségszervező, szociális munkás képzésre vagy a kuriózumnak tekinthető televíziós műsorkészítő oktatásra jelentkeztek – sorolta. Kiemelte, idén legtöbben a turizmus-vendéglátás szakot választották.
– Az elmúlt időszakban a turizmus került fókuszba, nemcsak Békés megyében, hanem Orosházán is – mondta az igazgató.

Az igazgató elmondta, ebben az éven is színvonalas programokkal készülnek a diákoknak, valamint az orosháziaknak is.
– Folytatjuk a Kodolányi Szabadegyetem programunkat, emellett olyan programok indulnak el, amelyek eddig nem voltak. Mágnes Programunkat is működtetjük, illetve igyekszünk megmutatni Békés megyének és Csongrád megye északi részének is, hogy mi az az erő, amit képviselünk. A Kodolányi egyetem, olyan komplex szolgáltatást nyújt a térségnek, amelyre büszkék lehetünk. Igyekszünk még szervesebb részévé válni Orosháza kulturális életének – zárta a központ igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.