- hirdetés -

Három versenyzővel képviseltette magát Szolnokon az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Sportegyesület (OKKSZK SE), a Nyílt Európa Kupán. Mindhárman szépen helytálltak az erős nemzetközi mezőnyben, ifj. Zsiga Zsolt a dobogó második fokára is felállhatott.

Immár 39. alkalommal rendezték a Szolnok Kupa és egyben a Nyílt Európa Kupa kyokushin karate versenyt szeptember 1-én. A megmérettetést a 8.danos Shihan Furkó Kálmán karate mester rendezte, a -65, -75, -85, -95 és +95 kilogrammos súlycsoportokban nyolc ország válogatott versenyzői képviselték hazájukat.

Az OKKSZK SE három versenyzője tette magát próbára az Európa Kupán. a -75 kilogrammos súlycsoportban Láng Zsolt a legjobb 16 mezőnyébe jutott be, a negyeddöntőbe jutásért román ellenféllel szemben maradt alul. A -95 kilósok mezőnyében Kotuly Zoltán egy fordulóval tovább jutott, az elődöntőbe kerülésért azonban egy magyar versenyző megállította.

A dobogó második fokára állhatott fel a szolnoki nemzetközi versenyen ifj. Zsiga Zsolt (Fotó: egyesület)

Végül a -85 kilogrammos mezőnyben ifj. Zsiga Zsolt következett. Magabiztosan menetelt, két KO-győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol véleményes bírói döntésnek köszönhetően szenvedett vereséget ukrán riválisától, így ezüstérmesként zárta a rangos megmérettetést.

Az orosházi karatésok legközelebbi megmérettetése október 6-án lesz Londonban, a 43. British Open és Európa Kupa versenyén. Az egyesület felnőtt csapatának többi tagja pedig Szentesen, a Hungaria Open nemzetközi versenyen képviselheti magát és Magyarországot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.