- hirdetés -

Hatodik alkalommal szervezte meg a Segítő Gondoskodás Alapítvány az Egységes Szociális Központ (ESZK) munkatársaival közösen az Egy nap a családokért elnevezésű programját szeptember 1-jén. Az egész délutános rendezvény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartogatott szórakoztató elfoglaltságot.

Színes sátrak, nézőtér, ugrálóvár, zeneszó jelezte szombaton az Ady utcai nagycsaládos székháznál, hogy valami készül. A városban ugyanekkor rendezték az egészségnapot, illetve táncolt egész Orosháza, így négy óra tájban egy-két családtól eltekintve jobbára csak a szervezők tartózkodtak a helyszínen.

Jókedvből azonban így sem volt hiány, később pedig benépesült ez a rendezvény is, ami nem csoda, hiszen az ötletgazdák minden korosztályra gondoltak a programok összeállításánál.
– Gyerekek, felnőttek egyaránt megtalálhatják a szórakozási lehetőséget. Van hastánc show, fellép a Dolce vita együttes, gyermekműsorral készül a Mandula Színház, de az elmaradhatatlan ugrálóvár, a csillámtetoválás és a hennafestés sem marad el, sőt szalonnát is sütünk – sorolta Szokolai-Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ szakmai igazgatóhelyettese.

Hat éve töretlen a szervezők lelkesedése (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szándék ezúttal is az volt, hogy a családok, ismerősök közösen tölthessenek el egy délutánt.
– Célkitűzésünk a társas kapcsolatok fenntartása, kialakítása, közösségi értékszemléletre nevelés. Emellett fontos része a délutánnak az egészségsarok is, amelyet a Magyar Vöröskereszt segítségével állítottunk fel. Itt egy totó várja az érdeklődőket, a helyes megfejtők között pedig ajándékokat sorsolunk ki – tájékoztatott megnyitójában Szilágyiné Gojdár Márta, az alapítvány munkatársa.

Tóth Zoltánné önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy ennyi éve töretlen a szervezők lelkesedése.
– Nagy köszönet Bogárné Kiss Ildikónak és csapatának, hogy mindig ilyen tevékenyek. Bízom benne, hogy kicsivel később többen leszünk, és jól érezzük magunkat a mai délután. Igaz, hogy most sok rendezvény van, és megoszlik a csapat, de mire a sütésre kerül a sor, biztosan összejövünk – köszöntötte a jelenlévőket.

A gyerekek ezúttal is remekül érezték magukat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megnyitót követően a Dolce vita lépett színre, hogy hajdani, de most is népszerű slágerekkel teremtsen kellemes hangulatot az időközben gyülekező családok kikapcsolódásához.
– Jó kezdeményezésnek tartom ezeket a dolgokat, pontosan azért, mert valóban rohanó világban élünk, és ilyenkor legalább egy kicsit együtt a család – mondta el Tímár Emese, aki az egyik fellépő párjaként használta ki az alkalmat, és hozta el kislányukat a rendezvényre.

A programok sorában kétségkívül az este hat órakor kezdődő szalonnasütés bizonyult az egyik legnépszerűbbnek. A családok, barátok oldottan ülték körül a tüzet, felidéződtek régi történetek. A beszélgetéshez S. Nagy Péter szolgáltatott háttérmuzsikát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.