- hirdetés -

Negyedik alkalommal perdült táncra Orosháza főtere szeptember 1-én. A város tánccsoportjai ezúttal a Táncol Orosháza nevű rendezvényen mutathatták meg tudásukat és adhattak betekintést mindennapjaikba.

Szinte csordultig telt a város főtere szeptember 1-én, a Táncol Orosháza rendezvényre. Rengetegen voltak kíváncsiak Orosháza tánccsoportjainak produkcióira. A programot, immár negyedik alkalommal az egyik fellépő csoport, a Dolce Dance Company, a Petőfi Művelődési Központ és a Jövő Építők TDM szervezte meg.

– Úgy gondolom a tánc mindig egy jó program és egy kiváló lehetőség, hogy jó hangulatot teremtsen akár színháztermen belül, akár szabadtéren. Az időjárás szerencsére idén kegyes volt hozzánk, így Orosháza főterén tudtuk fogadni a tánc iránt érdeklődőket – mondta Kovácsné Fülöp Ágota, a Dolce Dance Nemzetközi Tánciskola oktatója.

A főtéren mutathatták meg tudásukat Orosháza tánccsoportjai (Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A fellépések előtt az adott tánccsoport rövid története, eredményeik ismertetése is elhangzott. Szerencsére minden formáció esetében volt mit kiemelni. Elsőként a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola különböző korosztályban és stílusokban szereplő tánccsoportjai mutathatták be tudásukat. Fellépett többek közt az iskola Életrevalók, Macaron, Flamenco és Mazsolák csoportja is, mindegyiküket taps és ováció fogadta.

A műsor további részében ezután a nézők felváltva láthattak társastáncot, hip-hopot vagy éppen kubai salsát bemutató csoportokat. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola csoportjainak produkciói után Földesi Szandra csapata, a 2011 óta sikeresen működő Candy Dance Crew kápráztatta el a közönséget, majd az MmM Mozgásművészeti Műhely előadása következett.

A hagyomány és a tiszta tánc örömét igyekezett megismertetni a közönséggel a Harangos Néptáncegyüttes két utánpótláscsoportja, a Csengettyű és a Kisharang Néptáncegyüttes, majd ismét a hip-hopé volt a főszerep, a Best Dance Company fellépése következett.

Társastáncot, hip-hopot és kubai salsát is láthattak az érdeklődők (Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A műsor egyik szervezője, a Dolce Dance Company képviselte a kubai salsát, végül Rétes Edina és tánccsoportja, a ReDance Hip-Hop Crew zárta az előadások sorát. Mindegyik produkciót tapsvihar követte.

– Nagyon szeretjük ezeket a fellépéseket, hiszen itt megmutathatjuk, mit tudunk és mennyit fejlődtek a gyerekek, ráadásul teljesen más hangulata van egy ilyen rendezvénynek szabadtéren. Most épp egy tánctábor után vagyunk, így az ott gyakorolt elemeket és a versenykoreográfiáinkat is igyekeztünk bemutatni. Október 26-án lesz még egy nagyobb előadásunk, ahol egy történetet fogunk tánccal elmesélni – nyilatkozta Rétes Edina.

Megtudtuk, jövőre a tánc mellett más előadásokkal vagy kikapcsolódási lehetőségekkel is szeretnék bővíteni a rendezvény programját.
– Jövőre szeretnénk meghívni az Orosházi Fúvószenekart is, de a gyermekekről sem szeretnénk megfeledkezni, szeretnénk nekik is minél több kikapcsolódási lehetőséget nyújtani jövőre – tette hozzá Kovácsné Fülöp Ágota.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.