- hirdetés -

A hétvégén megkezdődnek az asztalitenisz csapatbajnokság küzdelmei. Átalakult csapatokkal vágnak neki az NB I-es és az Extraliga-bajnokságnak is az orosháziak.

Egy előrehozott mérkőzéssel kezdődik a PET-BAU ASE Orosháza számára az Extraliga csapatbajnokság. Szombaton 17 órai kezdéssel a bajnok Szekszárd AC fogadja az orosháziakat.
– Az erőviszonyok ismeretében a találkozó abszolút esélyese a hazai gárda, akik ellen Horváth Lilla valamint a két fiatal Nagypál Márta és Göndör Fanni összeállítású csapatunkkal állunk fel – fogalmazott Bogdánffy Csaba, az egyesület szakosztályvezetője.

Az előző szezonban negyedik helyezett gárdából egy német együtteshez igazolt Tóth Edina, visszatért a Statisztikába Fehér Orsolya, velük a két legeredményesebb versenyzőnk távozott.

– Az egyesületi valamint a szakvezetés úgy határozott pótlásukat három igazolással oldja meg. A sokszoros válogatott és bajnok Braun Éva csak a rájátszásba jutásért fontos mérkőzéseken kap szerepet és a többi mérkőzésen Horváth Lilla valamint a két tehetséges új játékosunk Nagypál Márta és Göndör Fanni áll az ellenfelekkel szembe. Szükség esetén még számíthatunk Csáki Ritára is, aki az NB I-es fiataljainkat fogja elsősorban játékával és szakmai tanácsaival segíteni – ismerteti a részleteket a szakosztályvezető.

Az előző évi bajnokság első hat csapata, háromfordulós rendszerben, végén a Final Fourral dönt majd a helyezésekről.

A PET-BAU vezetése a szezon végére szintén a rájátszást tűzte ki célul a lányok elé, melynek elérésében a Fehér Orsolyával megerősödött Statisztika fiataljai lesznek a legnagyobb ellenfelek.

Cél a negyedik hely az NB I-ben

Az NB I a jövő hétvégén kezdődik, az előző év tapasztalatai alapján – amikor az egész országot bejárták a csapatok, jelentős anyagi költségek elé állítva őket – két hatos csoportban három fordulós rendszerbe a végén keresztbe játszással dőlnek el a helyezések, bár a területi elvek szerinti elosztás a lapján a keleti csoport jóval erősebbnek látszik.
– Mivel elképzelésünk szerint két utánpótlás korú játékosunk a fejlődésük érdekében folyamatos játéklehetőséget kap ezért a csapat számára konkrét helyezést nem határoztunk meg, de reálisan elérhető a negyedik pozíció – határozta meg a célokat Bogdánffy.

Mivel Fuderer Dalma a jövőben az ATSK Szegedet erősíti, a PET-BAU ASE II. a Varga Bernadett, Hudák Dorina, Csáki Rita, Benkő Anett, Szabó Mariann és Farkas Izabella alkotja esetenként a csapatot.

Az első hazai mérkőzést mindkét együttes szeptember 9-én játssza a Fürdő utcai teremben. Az Extraliga-csapat 11 órától az előző évi ezüstérmes Budaörssel csap össze, míg 15 órától az ASE II. játszik az ATSK Szegeddel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.