- hirdetés -

Javában zajlik az Aradi utca felújítása Orosházán, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. A dél-békésiek régi vágya teljesül a jó minőségű út elkészültével.

A TOP keretében több milliárd forintos útfejlesztést hajtanak végre Békés megyében, a beruházásban érintett a hosszú ideje felújításra szoruló orosházi Aradi utca 1,22 kilométere is. A város határától a Bajcsy-Zsilinszky utcai körforgalomig tartó szakaszon újul meg az Aradi utca és a folytatását képező Földvári út. Nemcsak új burkolatot kap, de az útpadkát is rendbe teszik, ahol eddig nem volt, ott elkészítik. Ottjártunkkor a Kelet utca sarkához közel eső szakaszon zajlott az útpadka és a buszmegálló kialakítása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei az új koptatóréteg lerakása előtti munkálatok jó részét már elvégezték. Hamarosan jöhetnek a gépek, és elkezdődhet az új aszfaltburkolat elkészítése.

A padka és a buszmegálló körvonala már látszik, nemsokára jön az új útburkolat is (Fotó: Rosta Tibor)

– Sokat lobbiztunk, kilincseltünk a városvezetéssel azért, hogy az itt élők és itt közlekedők érdekében kidolgozott tervekre a források rendelkezésre álljanak. Lépésről lépésre haladunk, és hozzuk be a több évtizedes lemaradást, ilyen a dinnyés út fejlesztése is az orosházi Aradi utcától a dombegyházi határig – emeli ki lapunknak Simonka György. Dél-Békés országgyűlési képviselőjétől megtudtuk azt is, hogy az Orosháza és Pusztaföldvár közötti, a fejlesztésből eddig kimaradt mintegy 2 kilométeres szakasz felújítására is sikerült elérni a költségvetési forrást.
– Ezek az eredmények nem azt jelentik számunkra, hogy most már hátra dőlünk, sokkal inkább erőt adnak a folytatáshoz. A település- és intézményvezetőkkel, a Calendula Szövetség szakembereivel tovább dolgozunk a dél-békésiek által használt úthálózatok, az intézmények, közterek stb. fejlesztéséért – tette hozzá a politikus.

Nincs fennakadás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint az orosházi útszakasz felújítása az előzetes tervek szerint, fennakadás nélkül halad, az aszfaltozási munkálatok jelzőőrös forgalomirányítás mellett zajlanak majd. A lakott területen, a felújításra kerülő útszakasz mellett érintett ingatlanok tulajdonosait a kivitelező előre értesíti az ingatlanuk adott napon történő megközelíthetőségről.

A tervek végre valósággá váltak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Még orosházi alpolgármesterként tapasztaltam, mennyire megszenvedte ez az útszakasz a nagy teherforgalmat. Ezért éltünk a megyei önkormányzat részéről a javaslattal, hogy a felújításra kiválasztott útszakaszok között mindenképp szerepeljen az Aradi utca is – mondta el a témában Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

A munka tehát folyik, elkészültéről pedig természetesen beszámolunk olvasóinknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.