- hirdetés -

Születésnapi bulinak indult, egész Orosházára kiterjedő rendezvénysorozat lett belőle. A harmadik bulijára készülő Rave Island három fiatal szervezője, Németh István, Szabó Csanád és Vincze Márk mesélt a kezdetekről, a nehézségekről és a bulisorozattal kapcsolatos további terveikről.

– Sziasztok srácok, mikorra tervezitek a következő bulit? – egy mindennapos, folyamatosan ismétlődő kérdés Németh István, Szabó Csanád és Vincze Márk irányába. A három orosházi fiatalember ugyanis komoly fába vágta a fejszéjét, az elmúlt hónapokban Rave Island néven szerveztek bulisorozatot Orosházán.

– Minden kezdet nehéz, nekünk sem indult egyszerűen a dolog, sőt az elején még nem gondolkodtunk azon, hogy sorozatszerűen rendezzünk bulikat. Egy nagyobb, körülbelül kétszáz fős születésnapi összejövetel volt a célunk. Fontos tudni, hogy ez nem szórakozóhely, hanem partysorozat, így igyekszünk a lehető legváltozatosabb helyszínekkel szolgálni az érdeklődőknek – mesélik.

Hozzátették, először nem is vették őket komolyan, de rengeteg segítséget kaptak a szervezésben. A kezdeményezés hamar kinőtte magát, április elején tartott bulijukat július 28-án, az Eötvös Sportcsarnokban újabb követte, ahol már nagyjából ötszázötven körüli volt a vendégek létszáma.

Legutóbb már ötszázötven vendéget fogadtak (Fotó: Main One Studio)

– Szerettünk volna ugrani egy szintet, az első rendezvényen kétszázan vettek részt, ezt szerettük volna felülmúlni. Minden engedélyt és hatósági papírt időben leszerezve végül sikerült ötszázötven fiatalt azt Eötvös-csarnokba csábítanunk – mesélte Németh István.

És hogy mennyi időbe telik leszervezni egy ilyen összejövetelt? A fiatalok szerint nem árt, ha már négy hónappal előtte megbeszélik egymás közt az ötleteket, hiszen vannak olyan fellépők, akiknek már nem kevesebb, mint kilenc hónapra előre le vannak kötve a fellépéseik, és a hatósági engedélyeket sem árt időben elintézni.

– Bízom benne, hogy idővel nem kell már annyit várniuk az orosházi fiataloknak, most már tapasztaltabbnak számítunk, és igyekszünk minél hamarabb megoldani a szervezést – mondta Vincze Márk.

Az alsó korhatár 16 év, de más szórakozóhelyekhez vagy fesztiválokhoz hasonlóan itt is többlépcsős beléptetési rendszert állítottak fel. A Rave Island pedig nem csak, mint rendezvénysorozat működik, brandet építettek fel rá. Az eseményeket igyekeznek már egy hónappal előre meghirdetni rádióban, plakátokon vagy a közösségi médiát felhasználva.

Az őszi időszakra tervezik következő rendezvényüket (Fotó: Main One Studio)

– Nyilván nem a konfliktuskeltés a célunk, tényleg igyekszünk mindenhonnan beszerezni a szükséges engedélyeket és a hangerő is szabályozva volt legutóbb – mondta Szabó Csanád.

Jelenlegi céljuk, hogy komoly hang- és látványtechnikára törekedve, minden apró részletre odafigyelve, újabb rendezvénnyel lepjék meg a térségben bulizni vágyókat. Mint mondták, ebben a Duál Rendezvénytechnika is sokat segít nekik, akik legutóbb például a Boney M-et is hangosították. Végső céljuk egy világsztár meghívása, vagy egy fesztivál létrehozása a városban. Addig is az őszi szünet környékére várható következő bulijukat szervezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.