- hirdetés -

Fejfájással indulhat a napja azoknak, akik érzékenyen reagálnak a hőmérséklet változásaira. Az előrejelzések szerint ugyanis a hétvégén a kánikula mellé megérkezik a hűsítő csapadék is.

A hét második felében Orosházán is tapasztalhattuk, hogy a hőség mellett egyre gyakrabban takarja felhő a napot. Emellett pedig, többször – rövidebb időre ugyan – de az eső is elered. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján, ma az Alföld egy részén, köztük Békés megyében is még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, ezért citromsárga figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt megyénkre.

Az ország területén a  napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, majd délutántól északnyugaton fokozatosan beborul. Délelőtt helyenként, a déli óráktól viszont már egyre többfelé valószínűek záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, illetve a zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

Orosházán a pénteki maximum hőmérséklet 34 fok, még a minimum 18 Celsius körül alakul. A szél erőssége nagyjából 17 km/óra lehet. Napközben kisebb záporeső is előfordulhat. Szombaton a hőmérő higanyszála 33 fokig kúszik, a minimum hőmérséklet 18 fok körülire tehető. Az előrejelzések szerint esőre, záporesőre is számíthatunk. A szél megerősödik, 30 km/órás széllökések is lehetnek. Augusztus 26-án a hidegfrontnak köszönhetően megérkezik a lehűlés, heves zivatarok várhatóak, akár 20 milliméter eső is lehet. Az előrejelzések alapján a hőmérséklet 29 és 19 fok körül alakul és a szél is élénk lesz.

A front jól érezhető lesz a hétvégén, hiszen még pénteken és szombaton a hőség, addig vasárnap már a heves zivatarok miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Az időjárásváltozás mindenkit megvisel, ezért körültekintően közlekedjünk az utakon és figyeljünk egymásra. A fronthatásokról bővebben itt olvashat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.