- hirdetés -

Hollandiában vezetett edzőtábort és tanított az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) két mestere sensei Zsiga Zsolt 3.dan, és shihan Zsiga Zsolt 6.dan.

A rotterdami klub vezetője sensei Priscilla Lamberts, aki az IFK világszervezetben maga is többszörös Európa-bajnok, négyszeres Britisch Open győztes járt néhányszor meghívott edzőként az orosházi klubnál, megismerte az itteni csapatot, vezetőket, a klubban folyó munkát, és ennek ismeretében hívta meg a két mestert.

Sensei Zsiga Zsolt és meghívójuk sensei Priscilla Lamberts (Fotó: OKKSZK)

A klub edzőtábora három intenzív napból állt. Pénteken érkeztek az orosházi edzők Rotterdamba és vasárnap este repültek haza. Sietniük kellett, hisz a hétfői ünnepi programban már ott szerepelt a karate bemutató is.

– Nagy szeretettel fogadtak bennünket és kinn tartózkodásunk során végig lesték a kívánságainkat. Az idő nagy részét a munka töltötte ki, hisz ez alatt a rövid idő alatt tartottunk hét tréninget, melyen a klub harminc versenyzője vett részt. Rendkívül lelkesek és szorgalmasak voltak a holland tanítványok. Minden edzést ketten vezettünk. Az elejét én, a második részt a sensei – mondja a bentlakásos táborról az orosházi klub vezetője.

A két orosházi karatés számára nagy megtiszteltetés volt külföldön, ráadásul épp Hollandiában tanítani. Ha egy mestert külföldi edzőtáborba hívnak, az egyfajta rang, az általa végzett, esetleg a tanítványai által megvalósított munka eredménye. Apa és fia munkájával, tanítási módszereivel elégedettek voltak a helyi vezetők, hisz már most meghívást kaptak a jövő nyári edzőtáborra.

Tanítunk és tanulunk

– A karate egy, de minden világszervezet, minden klub, minden edző más egy kicsit. A mi edzésmódszerünk, különböző gyakorlataink számukra bőven tartalmaztak újdonságokat, melyeket nagyon igyekeztek elsajátítani. Sensei Zsolt ráadásul olyan technikai dolgokat mutatott nekik, amelyeket kevesen tudnak. A forgó rúgások előtt a távolság leküzdéstől kezdve a különböző oldalra leforgásokon át az irányváltásokból indított kontra támadásokig. Minden edzést úgy építettünk fel, hogy a terhelést folyamatosan növeljük. Nagyon érdekes, hogy miközben oktatunk, mi is folyamatosan tanulunk a versenyzők reakcióiból – teszi hozzá shihan Zsiga Zsolt.

Ellépés után így kell visszatámadni … (Fotó: OKKSZK)

Szolnok, majd London

A hazaérkezés után apa és fia, mester és tanítvány nem ülhetnek babérjaikon. Szeptember elsején a Szolnok kupán komoly verseny vár a klub harcosaira. A tervek szerint Láng Zolt és Kotuly Zoltán képviseli Orosházát. Sensei Zsiga Zsolt szereplése még kérdéses, hisz számára az októberi Britisch Open a fő cél és edzője nem szeretne egy újabb sérülést megkockáztatni a fontos megmérettetés előtt.

– Zsolti régebbi mély-izom sérülései szépen jönnek rendbe. Éles, keményen edz, egyenlőre még nem döntöttem el, hogy tatamira álljon-e a szolnoki versenyen – zárja ezzel a beszélgetést is shihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.