- hirdetés -

Különleges vendéget fogadott kedd délelőtt sportcentrumában az OKKSZK. Az egyesület versenyzőit, csapattagjait és vendégeiket az ismert modell és filmproducer, Pataki Ági látogatta meg, aki gyakran adja nevét jótékonysági vagy egészségmegőrző kezdeményezésekhez. A vidám, közvetlen látogatást és a fotózást követően pedig egy közös edzést is tartottak.

Az egyesületen belül működik az ország legnagyobb létszámú karate és önvédelmi csoportja, Zsiga Zsolt, az OKKSZK vezetője elmondta, hogy 126 fővel, köztük 99 aktív taggal működnek, akik közül legalább 60-70 fő rendszeresen részt vesz az erre a célra szervezett foglalkozásokon, de ezt még szeretnék tovább növelni. Az idősebbek korukat meghazudtoló módon vágtak bele a foglalkozásokba, amivel az ismert modell és filmproducer, Pataki Ági figyelmét is felkeltették, aki örömmel adta nevét és arcát a kezdeményezéshez és látogatott el május 7-én az egyesülethez.

– A mai nap számomra nagyon izgalmas. Izgalmas azért, mert idősebbeket szólít meg, ezáltal engem is. Izgalmas azért, mert a fővároson kívül is vannak olyan kezdeményezések, melyek üdvözlendők, a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatosak. Valamint izgalmas azért is, mert nagyon nagy szeretettel hívtak meg engem – árulta el még a kezdés előtt. Zsiga Zsolt is hozzátette, hogy nagyon megtisztelő volt számukra a látogatás, hiszen véleménye szerint mind Pataki Ági, mind a csoport egy olyan egészségmegőrzést üzen az ország nyugdíjasai felé, ami példaértékű.

Az önvédelem és a karate mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott ugyanis az elmúlt időszakban az egészségmegőrzés is az egyesület életében, amit szeretnének üzenetként továbbítani az ország különböző városainak, az ott élő nyugdíjas közösségeknek. Hiszen ilyenkor sem áll meg az élet, aktívnak kell lenni! Az elgondolást pedig a határokon túl, Európában is népszerűsítenék, külföldi kapcsolataik révén már Angliából, Hollandiából, Spanyolországból vagy Svájcból is érdeklődtek a csoport iránt és gondolkodtak el hasonló kezdeményezés elindításán.

Ezt követően egy jó hangulatú beszélgetés, mondhatni közönségtalálkozó vette kezdetét Imre Julianna vezetésével, de a vendégek is feltehették kérdéseiket Pataki Áginak. Aki a következő gondolatokkal kezdett bele mondandójába: Ha Orosházán élnék, közétek tartoznék. Ezután elmesélte, hogy mondhatni véletlenszerűen, egy Instagramon kapott üzenetnek köszönhetően bukkant rá a csoportra, de nagyon meghatotta és feldobta őt a meghívás.
– Szerettelek volna látni benneteket, élőben is megnézni, hogy mitől olyan fantasztikus ez a kezdeményezés – hangsúlyozta.

Később a beszélgetést követően egy közös fotóra is összeálltak, majd következhetett egy rövid, bemutató jellegű edzés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.