- hirdetés -

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az OFKSE felnőtt együttese. Az NB I/B megnyerésére és ezzel az első osztályba visszajutásra készülő gárda a B.Braun Gyöngyös csapatát fogadta péntek este az Eötvös csarnokban.

Városunk sportszerető közönsége nagyon várta már, hogy kézilabda meccset láthasson. A férfi csapat első edzőmérkőzésére csaknem teljesen megtelt a csarnok nézőtere. Sokan voltak kíváncsiak a tavalyitól lényegesen eltérő összeállításban pályára lépő csapat játékára.

Oroházi FKSE-Linamar – B.Braun Gyöngyös 21 – 29 (13-13).

Felkészülési mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 200 néző. Vezette: Kónya-Héjja.

Orosháza: Szabó – Lele 3, Zubai 2, Mátó, Pásztor 1, Ferenczi 3, Mihály 2. Cs.: Herjeczki, Majdán(kapusok), Karap 2, Döme 1, Németh 4, Kiss, Zalai 2, Zvolenszki, Ambrus, Bella 1, Balázs.

Bakó Botond vezetőedző tanítványai nem tisztelték túlságosan NB I-es ellenfelüket, hanem fiatalos lendülettel nekik rontottak. Az első percekben egyértelműen a hazai csapat uralta és irányította a mérkőzést. A gyöngyösiek edzője, Konkoly Csaba már a 10. percben, 7-4-es állásnál időt kért és megpróbálta nagyobb figyelemre, jobb, hatékonyabb játékra bírni fiait. Nagy változást nem ért el. Az orosházi támadások fantáziadúsak, gyorsak voltak. Akár a beállós Zubait játszották meg, akár lövőhelyzetet alakítottak ki, mindig gólveszély volt a jellemző. Az ekkor irányító pozícióban játszó Lele Ákos passzainak „szeme volt”, nem is volt a góllövéssel semmi probléma. Hátul, védekezésben már nem volt ilyen rózsás a helyzet. Látszott, hogy még nem csiszolódott össze a csapat ebben a játékelemben. Ennek ellenére, hála a jó támadásoknak és Szabó kapus védéseinek, tartották a vezetést. A 17. percben volt először döntetlen állás az eredményjelzőn. Ekkor büntetőből egalizáltak a vendégek. A félidő hajrájában több kapufát eltaláló lövés és néhány eladott labda után a gyöngyösiek elléptek három góllal, de a végét újra meghajtotta a hazai csapat és 13-13-as döntetlennel mehettek szünetre.

A fiatal orosházi Mihály Zsolt, a rutinos Gerdán szorításában igyekszik boldogulni (Fotó: Rosta Tibor)

A második félidőt egy megszerzett labdából lőtt góllal kezdték az orosháziak. Látszott a csapaton, hogy mindenki megy, akar. A második félidőre beállt Herjeczki Balázs is hozzátette a magáét, két büntetőt is hárított. Ebben a játékrészben már jóval több volt a hiba, szerencsére mindkét oldalon, így maradt a döntetlen körüli eredmény. Az utolsó negyedórára fogyott el kissé a hazai lendület, a koncentráció. Az ekkor pályán lévő fiatalok, akik nem is oly rég még az orosházi junior csapatban vitézkedtek, sok hibát vétettek. A Gyöngyös felkeményítette a védelmét. A hajrában a hibák mellett már itt-ott tanácstalanságot is lehetett felfedezni a hazai támadásoknál. A vendégek rutinos kapusa, az egykori szegedi Tóth Mihály is többször kifogott a mieinken. Az utolsó negyedóra hibáit kihasználva, a vendégek sorra szerezték a könnyű gólokat és végül nagy különbséget alakítottak ki.

Összességében amit az első felkészülési mérkőzésen az orosházi csapattól láttunk, az mindenképp pozitív volt és reménykedésre adhat okot a bajnokságra nézve, különösen ha hozzá vesszük, hogy ellenfelünk jóval előrébb tart a felkészülésben, több edzőmeccsel a hátuk mögött érkeztek Orosházára. Bakó Botond csapata előtt sok feladat áll még, de a pénteki meccs tanulságait elemezve, a hibákat kiküszöbölve még sokkal jobb játékot is láthatunk majd tőlük.

Bakó Botond: Ahogy a mérkőzés előtt is elmondtam, ezen a találkozón nem az eredmény volt a leglényegesebb. Egy erős, jól felkészített ellenféllel játszhattunk és a mérkőzés meg is mutatta azt a sok tennivalót, amely a bajnokság kezdetéig még ránk vár.

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.