- hirdetés -

Nem mindennapi látványosságnak lehetünk szemtanúi egy hét múlva. Tíz hőlégballonos csapat teszi tiszteletét a városban, ahol játékos feladatokban mérik össze tudásukat.

Egy nagyszabású hőlégballonfieszta veszi kezdetét Orosháza-Gyopárosfürdő légterében augusztus 23-26-ig. Az Aquila Team és az önkormányzat rendezvényszervezői közös szervezésében megvalósuló eseményen tíz hőlégballonos csapat teszi tiszteletét a településen és játékos repülési feladatok megoldása során mérik össze tudásukat.

A repülések a péntektől vasárnapig terjedő időszakban minden nap a kora reggeli és a késő délutáni órákban lesznek. Vasárnap reggel az utolsó repülésnél a hőlégballonok közvetlen közel a város fölött szelik a levegőt, hiszen célpontjuk a főtéri körtefa lesz egy úgynevezett. markerdobásos feladatot kell megoldani.

– Az eseményen a hőlégballonos szakma nagyjai is tiszteletüket teszik, így mindenkinek lehetősége nyílik megismerkedni a ballonozás rejtelmeivel, továbbá repülésre is lehetőséget biztosítanak a szervezők korlátozott mennyiségben – tudtuk meg Kiss László, rendezvényszervezőtől.

Ekkor az Orosházi Nyár 2018 rendezvénysorozat is folytatódik, hiszen jövő héten szombaton az orosházi Bagaméri Projekt és Freddie Live élő koncertjét láthatjuk Orosháza belvárosában.

Repülési program:
2018. augusztus 23. délután fáklyázás a városban
2018. augusztus 24. délelőtt és délután repülés
2018. augusztus 25. délelőtt és délután repülés
2018. augusztus 26. délelőtt kulcsos repülés (értékelés marker dobásával)
Eredményhirdetés: 2018. augusztus 26. 12.00
A felszállási időszakok tervezett kezdete: reggel hat óra és délután fél öt.

Öt évvel ezelőtt már megmutattuk, hogy néz ki a város felülről, egy hőlégballon kosarából. Ide kattintva pedig a fotós összeállításunk is megnézhető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.