- hirdetés -

Egy jelnyelvi képzésnek köszönhetően az Orosházi Járási Hivatalban is könnyebb dolguk lesz a hallássérülteknek az ügyintézéskor.

Egy jelnyelvi képzésnek köszönhetően a Békéscsabai, a Gyulai, a Gyomaendrődi, az Orosházi Járási Hivatalban és a Békés Megyei Kormányhivatalban is jelnyelvi képesítéssel rendelkező szakember segítheti a fogyatékkal élő: hallássérült embertársaink ügyintézését.

Dr. Rákóczi Attila főigazgató jelnyelven üdvözölte a képzést sikeresen teljesítő állami tisztviselőket (Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal)

A KÖFOP-VEKOP forrásból, „Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” elnevezéssel megvalósult, jelnyelv A1-A2 szintű képzettséget biztosító tanfolyamot a dél-alföldi régióban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal koordinálásával, a budapesti székhelyű Hallatlan Közhasznú Nonprofit Alapítvány bonyolította le.

– Becsülendőnek tartom és csodálom a szociális érzékenységüket, sérült embertársaink iránt tanúsított empátiájukat és a Békés Megyei Kormányhivatal nevében köszönetemet, valamint őszinte nagyrabecsülésemet szeretném kifejezni önöknek – hangsúlyozta a tanúsítványok ünnepélyes átadását megelőzően már szóban dr. Rákóczi Attila főigazgató, aki jelnyelven üdvözölte a képzést sikeresen teljesítő állami tisztviselőket – olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.