- hirdetés -

Újra 16 évre csökkentették a Blabla szórakozóhelyen a korhatárt. Az új rendszernek köszönhetően biztonságosan meg tudják oldani az események szervezői a 18 alattiak, de 16 év felettiek beléptetését és kiszolgálását.

Július 18-án tette közzé hivatalos Facebook-oldalán az orosházi Blabla szórakozóhely, hogy az addigi 16 helyett 18 évnél húzzák meg a rendezvényeik alsó korhatárát. A szórakozóhely Facebook-oldalán azzal indokolták lépésüket, hogy a 16 és 18 év közötti korosztályból többen is hamis személyivel bejutva vagy karszalagcserével próbálták kijátszani a Blabla házirendjét, visszaélve a bizalommal.

Pár napja azonban ismét visszaállt a régi rendszer, újra 16 év lett a belépéshez szükséges korhatár. Ez a lépés azonban egy új beléptetési rendszert vont maga után.
– Mikor meghoztuk a 18-as szabályt, rengeteg szülő keresett fel minket aggódva, hogy a gyermekeik vidékre járnak majd bulizni, más városokban találva maguknak szórakozóhelyet. Szerettünk volna egy olyan megoldást kitalálni, ami a fiataloknak is megfelel és a szórakozóhelynek sem kell aggódnia miatta – mondta Kiss Róbert, a Blabla üzemeltetője.

A karszalagokat ennek érdekében biztonságosabb formára, műanyagra cserélték és a beléptetési rendszer is szigorúbb lesz. Emellett a szórakozóhely teljes területén, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a vendégek életkorát, valamint a pultnál is előfordulhat, hogy valakitől elkérik a személyi okmányokat, melyek nélkül senki nem tudnak beengedni a szórakozóhelyre.

Visszaállították a régi korhatárt, de szigorúbb lesz a beléptetés (Fotó: Blabla Facebook-oldala)

– A sérült, átragasztott, elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, bármely más módon manipulált karszalag érvénytelen. Az érvénytelen karszalaggal a vendég illetéktelenül tartózkodik a rendezvény területén – hangzik el a hely házirendjéből.

Kiss Róbert hozzátette, a szervezők nevében remélik, hogy betartják a fiatalok az új szabályokat és nem lesz szükség újabb módosításokra. Ellenkező esetben a szabályokat betartó 18 év alattiaktól veszik el a lehetőséget. A személyzet félrevezetésével ugyanis a rendőrségi feljelentést kockáztatják.
– Szeretnénk megtalálni az arany középutat, reméljük többé nem élnek vissza a bizalmunkkal. A legfőbb célunk, hogy mindenkinek minőségi szórakoztatást tudjunk nyújtani, anélkül, hogy bárki is megszegné a szabályzatot – tette hozzá Kiss Róbert.

Az új beléptetési rendszer augusztus 18-án debütál, a Holi Color & Zsüffland szabadtéri partyn. A szórakozóhely házirendjét a következő linken tudják elolvasni: https://blablaoroshaza.hu/hazirend-kapcsolat/

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.