- hirdetés -

Az orosházi ifjabb Horváth Antal hódította el idén a Gyopárosfürdő Strand Kupát augusztus 11-én. A megmérettetésen, a versenyzés mellett a sportbaráti kapcsolatokat is ápolták.

A tavalyinál valamivel kevesebben, összesen húsz sakkozó jelentkezett az Orosházi Sakk Egyesület, illetve a Gyopárosfürdő Gyógy-és Élményfürdővel közösen rendezett Gyopárosfürdő Strand Kupára. A helyi versenyzők mellett érkeztek még Hódmezővásárhelyről, Békésről, Békéscsabáról is. Horváth Antal elmondta, hogy a kisebb létszám a rendkívül meleg időjárásnak is köszönhető.
– Jó pár idősebb versenyző visszamondta a kánikula miatt a részvételt. A strand konferenciatermében kellemes, légkondicionált körülmények között versenyezhetnek, de a kijutás nehézkes a fürdőbe – fogalmazott az OSE elnökségi tagja.

A verseny végül egy csoportban hétfordulós svájci rendszerben zajlott, kétszer 15 perces játékidővel. Végül Orosházán maradt a kupa, hiszen ifjabb Horváth Antal nyerte a sakkversenyt. A hazaiak közül az első hatban, a negyedik helyen Kunos Zoltán, illetve közvetlenül mögötte Lantos László végeztek

Eredmények:

1. helyezés ifj. Horváth Antal (OSE) 5,5 pont
2. helyezést ért el Volosin Vladimir 5, 5 pont, szentesi Fide mester
3. hely Dr. Vereczkei László 5 pont, Gyuláról
4. hely Kunos Zoltán 5 pont, OSE
5. hely Lantos László 4,5 pont, OSE
6. hely Megyaszai Balázs 4 pont, szegedi Maróczi SE

Gyerek korosztály:

1. hely Havasi Gergely 3,5 pont, Szeged
2. hely Havasi Huba 3 pont, Szeged
3. hely Havasi Máté 2 pont, Szeged

Különdíjas ifjúsági: Horváth Dominik 3 pont, OSE

Horváth Antaltól megtudtuk, hogy a következő megmérettetés a kardoskúti Bacsur Imre Emlékverseny lesz augusztus 23 és 26 között, melyre már várják a nevezéseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.