- hirdetés -

Nem sok van már hátra a következő tanévig, múlt héten már elkezdődtek a tankönyvszállítmányok kiszállítása. Idén is több mint egymillió diák jut ingyenesen tankönyvhöz.

A zavartalan tanévkezdés érdekében augusztus végéig kell megérkeznie az intézményekbe az alaprendelésben leadott 12,5 millió könyvnek. Az intézmények részére írásban előre megküldött időpontokban szállítják ki a könyveket a Magyar Posta közreműködésével, mely az előre tervezett ütemezés szerint folyamatosan történik.

Orosházára az Eötvös József katolikus iskolába és a Wesley gyógypedagógiai intézménybe már megérkeztek a könyvszállítmányok augusztus 7-én. A Vörösmarty iskola két tagintézményébe a Czina- és a rákóczitelepi iskolába csütörtökön hozták a tankönyveket. Megtudtuk, hogy a Vörösmarty székhelyintézményében és a Táncsics gimnáziumban augusztus 27-re várják a könyveket, míg a Székács evangélikus iskolában augusztus 13-án veszik át a csomagokat. A református iskolából és a Kossuth Szakképzőből szerkesztőségünkhöz nem érkezett válasz.

A Vörösmarty iskola két tagintézményébe csütörtökön érkeztek a tankönyvek (Fotó: Pirer Kata)

A kormány döntése értelmében az általános iskola első osztályától a középiskola kilencedik osztályáig ingyen kapják a tanulók a könyveket. Rajtuk kívül rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok ugyancsak térítésmentesen jutnak a kiadványokhoz. A kormány célja, hogy a családoknak minél kisebb terhet jelentsen az iskolakezdés.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint ezt az állami tankönyvellátás tette lehetővé, így összesen több mint egymillió diák ingyenesen kapja meg a tankönyveket.
– Évfolyamtól függően a családok 10-12 ezer forintot spórolhatnak meg diákonként, a jövő évi költségvetésben az ingyenes tankönyvellátásra 11 milliárd forint szerepel – fogalmazott Rétvári Bence.

A diákok két és fél hónapos pihenése lassan a végéhez közeledik: a 2018/2019-es tanév első tanítási napja szeptember 3. hétfő, az utolsó pedig 2019. június 14. péntek lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.