- hirdetés -

Az UNICEF idén is meghirdette Fiatal Nagykövet pályázatát. Orosházáról a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat két tagja, Kunos Roxána és Pentz Fanni is pályáztak a pozícióra.

A Fiatal Nagykövetek legfontosabb feladatai, hogy közreműködjenek az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkájában. Képviseljék a gyerekjogi programokban a gyermek és fiatal korosztály érdekeit, hogy részt vegyenek az UNICEF programjainak népszerűsítésében a közösségi oldalakon és saját településükön, hozzájáruljanak az UNICEF kommunikációs csatornáin való szerepléshez és, hogy előmozdítsák a gyerekek aktív szerepvállalását a településen.

A Fiatal Nagykövet program kifejezetten a Gyerekbarát Település program nyertes településeiből hivatott megtalálni a fiatal nagyköveteket. Orosházán két fő is elnyerte ezt a megtisztelő címet.

Pentz Fanni és Kunos Roxána képviselik Orosházát (Fotó: Pirer Kata)

Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens elmondta, a jelentkezés több feltétele közül talán a legfontosabb az volt, hogy a pályázó 12-17 év közötti legyen, de a pályázat benyújtásához képest még legalább egy évig ne töltse be a 18. életévét.
– A jelentkezéshez mellékelni kellett egy önéletrajzot és egy 3 perces videóüzenetet arról, hogy a jelölt hogyan képzeli az Alapítvány munkájába való bekapcsolódást az UNICEF Fiatal Nagyköveteként, és miért fontosak számára a gyerekjogok – nyilatkozta lapunknak az ifjúsági referens.

Orosháza Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának két tagja, Kunos Roxána és Pentz Fanni is sikerrel pályázott a pozícióra, így mindkettejüket meghívták az ősszel megalakuló UNICEF Fiatal Nagyköveti Tanácsba.

A Fiatal Nagyköveti Tanács tagjai a következő tanévtől kezdve szorosan együttműködnek majd az UNICEF Magyarország gyermekjogi csoportjával, részt vesznek az UNICEF programjainak népszerűsítésében, tanácsadóként segítik a szervezetet, megszólalnak a gyerekeket és fiatalokat érintő hazai és nemzetközi ügyekben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.