- hirdetés -

A Szeged és Debrecen között megépülő, kétszer két sávon haladó M47-es autóút Orosházát is érinteni fogja. A polgármesteri hivatalban mutatták be azt a négy nyomvonali tervet július 26-án, melyek egyikén az autóút haladhatna.

Az első lépések megtörténtek az M47-es autóút megvalósulásához. A Roden Mérnöki Iroda munkatársai négy nyomvonali tervet készítettek, majd ezeket mutatták be, és hallgatták meg a városvezetés javaslatát a kivitelezéssel kapcsolatban.

A tervekből egyik sem nyerte el a városvezetés tetszését, ezért egy ötödiket javasoltak, amely véleményük szerint megfelelően szolgálná Orosháza érdekeit.
– A bemutatott négy nyomvonali terv egyike sem volt igazán megfelelő a számunkra. Egy ötödiket javasoltunk, mely véleményünk szerint leginkább szolgálná az orosháziakat és az itt működő ipari létesítményeket. A városnak minden szempontból az lenne a legmegfelelőbb, ha déli irányból érintené az autóút – nyilatkozta lapunknak Dávid Zoltán, polgármester.

Jelenleg még a tervezési folyamatok zajlanak, a kivitelezési munkálatok megkezdéséig még éveket kell várni.

Orosháza érdekeit tolmácsolták a tervezőknek (Fotó: Pirer Kata)

Az Orosházát Szentessel összekötő utat főútvonallá fejlesztik a közeljövőben. A témában megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, akik az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz:

Az Orosháza – Szentes útvonalon a 4406-os jelű úton több mint 13 kilométer hosszan, a 4405-ös úton több mint 16 kilométer hosszan, a 4447-es jelű úton pedig 800 méter hosszan válhatnak főúttá az egyes szakaszok. A projekt előkészítése zajlik, a szükséges plusz külső források biztosítását követően indulhatnak el a tervezési munkák. Várhatóan 2019. közepéig elkészül a kiviteli terv és meglesznek a szükséges engedélyek is. Ezután kezdődhet meg a kivitelezési munkák közbeszerzési eljárása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.