- hirdetés -

Érdemes volt a napokban elmenni tankolni, szerdától ugyanis ismét drágul a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. Előbbi ismét 400 forintra emelkedik.

Legutóbb múlt pénteken változott az üzemanyagok ára, akkor a benzin és a gázolaj árát is három forinttal emelte meg a Mol Nyrt. Előbbi ára akkor 395 forintra, utóbbié pedig 403 forintra drágult.

Szerdától újabb emelés várható, ismét drágábbak lesznek az üzemanyagok. Ezúttal öt forinttal emelkedik a benzin és három forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A benzin esetében ez azt jelenti, hogy a drágulásnak köszönhetően ismét 400 forintra emelkedik, a gázolaj pedig 406 forintra nő.

Az autósok ötven forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára korábban 2012. április elején érte el a csúcsát, akkor egészen 451 forintig emelkedett egy liter ára átlagosan. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

A jelenlegi benzinár 18,4 százalékkal magasabb, míg a jelenlegi gázolajár 20,2 százalékkal magasabb, mint tavaly ugyanekkor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.