- hirdetés -

Újabb látványos megmozdulást szerveztek az őszi, budapesti birkózó-világbajnokság előtt a vb szervezőbizottságának tagjai. A forgalom elől elzárt Szabadság-hídon, Budapesten több, mint 200 birkózó, köztük az Orosházi Spartacus fiataljai járultak hozzá az új magyar rekord felállításához.

A Szabadság-hídon tűntek fel július 28-án, a birkózás idei csúcseseményére, a budapesti világbajnokságra készülő felnőtt válogatott tagjai. A Lőrincz-testvéreket, Tamást és Viktort, valamint Bácsi Pétert, Kiss Balázst és Veréb Istvánt aligha kell bemutatni a sportág kedvelőinek. A válogatott tagjai mellett azonban fővárosi és vidéki egyesületek fiatal birkózópalántái is feltűntek.

A Magyar Birkózó Szövetség ugyanis látványos megmozdulással szerette volna népszerűsíteni a közelgő világbajnokságot: több, mint kétszáz versenyző hidalt a helyszínen, a Duna felett. A látványos eseményre rengetegen voltak kíváncsiak, a hangulatról a műsorvezető, Világi Péter és az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor gondoskodott.

Kétszáznál is többen vettek részt az új rekord felállításában (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

A rekordot végül hitelesítették, a hivatalos számítás szerint 204-en hidaltak. A jeles eseményhez az Orosházi Spartacus Birkózó Klub is hozzájárult, a gyermektől a kadet korosztályig nyolc versenyzővel képviseltették magukat a nem mindennapi rendezvényen.
– Úgy éreztük kutyakötelességünk ott lenni és segíteni a magyar birkózást, valamint népszerűsíteni a közelgő világbajnokságot. Igyekeztünk elvinni minél több fiatal birkózónkat, akiknek hatalmas élmény volt az olimpiai érmes és világbajnok sportolók társaságában részt venni a „Lehidaltok tőlünk”-akcióban – mondta az egyesület edzője Páli Sándor.

A kezdeményezésre egyébként a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) is felfigyelt, és elismerését kifejezve számolt be a magyar fiatalok megmozdulásáról közösségi médiás felületein.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.