- hirdetés -

Néhány hét múlva ismét pattog a labda a megyei bajnokság mindhárom osztályában. Az OMTK-ULE felnőtt csapatai javában készülnek a 2018/2019. évi szezonra.

Sorozatban játssza edzőmeccseit az OMTK-ULE I. és OMTK-ULE II. csapata a néhány hét múlva kezdődő pontvadászatra készülve. A megyei I. osztály legfiatalabb csapata lesz az ULE

– Amit elterveztem, azt Almási Gyula erőnléti edző segítségével edzésszámban és minőségben is elvégeztük. Sérülések nem kerülték el a csapatot a felkészülés folyamán, így két-három hiányzónk biztosan lesz a bajnoki nyitányon. Szándékosan erős, NB III-as ellenfelekkel szemben mértük fel, hogy hol tartunk a felkészülésben. A Hódmezővásárhely évjáratban és elképzelésben hasonlít ránk, de a Füzesgyarmat az egyértelműen más oldalról közelíti meg a csapatépítést. Meg kell jegyeznem, nagyon jó csapattól kaptunk ki. Augusztus 1-jén még lesz egy edzőmérkőzésünk a Hódmezővásárhely második csapatával – nyilatkozta a felkészülés végéhez közeledve Buza Barnabás edző.

Új igazolások: Sajti Bálint, Németh Gábor, Tóth Krisztián és Mazán Norbert a Rákóczi Vasasból érkezett, Harangozó Krisztián Kondorosról, Varga Péter Hajdúsámsonról, Tóth László Dobozról csatlakozott a kerethez.

Lejátszott edzőmérkőzések:

OMTK-ULE 1913 I. – Gádoros (megyei II. o.)   5 – 0

Hódmezővásárhelyi FC (NB III.) – OMTK-ULE 1913 I.   5 – 2

Füzesgyarmati SK (NB III.) – OMTK-ULE 1913 I.   6 – 0

Az OMTK-ULE I. csapatának első tétmérkőzésére augusztus 4-én 19 órától, Magyar Kupa mérkőzés keretén belül kerül sor az ULE Sportcentrumában. Az ellenfél a Körösladány lesz.

Az első bajnokit augusztus 11-én, Szarvason játssza az ULE.

Kupamérkőzéssel hangol szombaton az OMTK-ULE a közelgő bajnoki rajtra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Új csapat, új edzővel

Mint azt korábban megírtuk, a Rákóczi Vasas SE közgyűlése egyhangúan döntött arról, hogy kéri beolvadását az OMTK-ULE egyesületébe, az újonnan megalakuló felnőtt csapat a hamarosan rajtoló szezonban a megyei III. osztályba nyert besorolást, a hazai mérkőzéseit Rákóczitelepen rendezi. Az OMTK-ULE II. edzője Elekes Károly lett.

– Az új csapatunk célja, hogy a fiatal orosházi játékosok számára játéklehetőséget biztosítsunk felnőtt szinten. Július 9-én találkoztunk először, 30 főt hívtam meg, az első hét a tesztelés időszaka volt. Ezután leszűkítettem a keretet 18 főre, heti két edzés mellett 11 tesztmérkőzést terveztem be a csapat összekovácsolása céljából – nyilatkozta az újdonsült edző, Elekes Károly.

A keret az ULE ifjúsági játékosaira épül, mellettük több helyi kötődésű futballistát sikerült Orosházára igazolni. Greman László Medgyesbodzásról, Bús Tamás Fábiánsebestyénről, Erdélyi Sándor Nagymágocsról, Jámborcsik Erik és Jónás József Gádorosról érkezett Rákóczitelepre.

Az eddig lejátszott edzőmérkőzések eredményei:

Csorvás – OMTK-ULE II.   7 -2

Csanádapáca – OMTK-ULE II. 2 – 8

OMTK-ULE II. – Csanádapáca 4 – 2

OMTK-ULE II. – Nagymágocs 3 – 3

Az OMTK-ULE II. a megyei III. osztályban fog szerepelni. Az 1. fordulóban a csapat szabadnapos, a 2. fordulóban, szeptember 2-án Telekgerendáson lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.