- hirdetés -

Befejeződött a pontvadászat a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az OMTK-ULE 1913 csapata a második helyen végzett. Tóth-Kása Sándor elnökkel, Czollner Gábor edzővel és Kovács Dávid játékossal értékeltük az évet.

Fej fej mellett haladt a bajnokság folyamán a Nagyszénás és az Orosháza.  A 32 mérkőzésből az Orosházi MTK-ULE 25-ször győzött, egy döntetlen mellett csupán hatszor szenvedett vereséget. Az utolsó fordulóban, a szénási rangadón a hazaiak nyertek, így övék lett a bajnoki cím, Orosházára került az ezüstérem. Mindkét egyesület eredményei alapján osztályt válthat. A bajnokság gólkirálya Sindel Roland (OMTK-ULE 1913) lett.

– Elsősorban utánpótlásegyesület vagyunk, korosztályos csapataink remekül szerepeltek bajnokságukban. A felnőtteknél jó úton halad az az építkezés, amelyet két éve kezdtünk el azt szem előtt tartva, hogy ezeknek a gyerekeknek jövőképet biztosítsunk és itt tartsuk őket Orosházán felnőtt korban is. A célját a felnőtt csapat elérte, mivel sok fiatalt (2001-2002-es születésűek – a szerk.) be tudtunk építeni a felnőttek közé. A bajnoki címet ugyan nem sikerült idén megszerezni, de közel álltunk hozzá. A Nagyszénás rutinjával a mezőny fölé nőtt, ez teljesen rendben van. Fiataljaink bizonyítottak az egész szezon folyamán, a 16 éveseink három fronton álltak helyt, ami a bajnokság végére fáradtsághoz vezetett. Ez a teher a következő szezonban lekerül a vállukról és még szebb eredményeket érhetnek el – értékelte a csapat éves szereplését Tóth-Kása Sándor elnök.

A pozitív élményekből lehet építkezni

– Céljaink többségét elértük. Bajnokok sajnos nem lettünk, ezért picit csalódottak vagyunk, de a fiatalok csapatba építése országos szinten is egyedülálló. Nagyon nehéz bajnokságon vagyunk túl, sok rossz tapasztalatot gyűjtöttünk, viszont rengeteg pozitív élmény is ért minket, ebből kell erőt merítenünk a jövőre nézve. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, de meglepett, hogy a fiatalok milyen gyorsan felvették a felnőtt mérkőzések ritmusát, ezért őket emelném ki elsősorban. Az idősebb, NB-s játékosmúlttal rendelkező focistáinktól joggal vártuk el, hogy hozzák azt a teljesítményt, amit tudnak, ezért köszönettel tartozunk nekik is – fejtette ki Czollner Gábor edző.

Teljesítette a célt a piros mezes OMTK-ULE csapata (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az edző által dicsért fiatalok egyike Kovács Dávid, aki elsősorban védőjátékával hívta fel magára a figyelmet.
– Összességében jó idényt „futottunk”. Nem az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa, hanem a tavasz első mérkőzésein. Sérülések és betegségek hátráltatták a munkámat, viszont amikor lehetőséget kaptam, megpróbáltam élni vele – mondta el hírportálunknak a fiatal játékos.

A városban beszédtéma, hogy a Rákóczi fuzionál az OMTK-ULE csapatával

– A Rákóczi Vasas SE közgyűlése egyhangúan úgy döntött, hogy kéri beolvadását az OMTK-ULE egyesületébe. Amennyiben ennek gazdasági és egyéb jogi feltétele együtt áll, akkor kérelmüket elfogadjuk. Ennek megfelelően két fronton kell a jövőben helyt állnunk. A nevezéseket mind a megyei I. osztályra, mind a megyei II. osztályra leadtuk. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának döntésére várunk, hogy melyik osztályba sorolja be csapatainkat. Az önkormányzat anyagilag és erkölcsileg is támogat minket, így kötelességünk a szövetség által engedélyezett legmagasabb osztályban indulnunk. Egy nagyon fontos dolgot szeretnék leszögezni: az OMTK-ULE saját jogán adta be kérelmét a megyei I. osztályra, a Rákóczi beolvadásával a megyei I. jogát nem hozza magával. Az egyik csapatunk mindenképpen Rákóczitelepen fog játszani – vázolta fel a jövőt Tóth-Kása Sándor elnök.

Az OMTK-ULE bővített kerettel július első hetében, heti hat edzéssel kezdi meg a felkészülést a 2018/2019. évi bajnoki évre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.