- hirdetés -

Gyopárosfürdőre hívja a családokat, és a kalandor kedvű futókat július 28-ára a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A Kint a szabadban elnevezésű akadályfutással a tervek szerint az egész családot megmozgatnák a fiatalok.

Az elképzelés az Amit csak akarsz – Orosházán című, fiataloknak kiírt pályázat egyik nyertese.
– A gyerekek önállóan döntöttek mellette, mert ilyen még nem volt a városban. Úgy gondolták, érdemes adni egy esélyt, emellett belefért a költségvetésbe, és nagyon jól kidolgozott programról van szó – mondta Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Az akadályfutás ötletgazdája minden részletre odafigyelt.
– A Spartan Race mintájára állítottam össze az akadálypályát, de úgy, hogy könnyített formában akár egy tíz éves gyerek is képes legyen teljesíteni. A négy és fél kilométeres távon várhatóan tíz akadállyal kell majd megküzdeni – osztotta meg velünk Viczián Szabolcs.

A futás mellett kísérőprogramok is várják az érdeklődőket július 28-án, a gyopárosfürdői kemping melletti füves területen. Lesz jóga, aerobic, a gyerekeknek mini akadálypálya és népi játékok, emellett az íjászatot is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek.

A szervezők minden teljesítőt oklevéllel jutalmaznak, illetve az első száz nevező ajándékban részesül. Nevezni a helyszínen is lehet, de célszerűbb az előnevezés, az oroshaza.akadaly@gmail.com e-mail címen.

A nevezés ingyenes.

Programterv:
Helyszíni nevezés: 8.45-10.50
Rajt: 9.00-11.00
Az indulás 5 percenként 5 fővel.
Eredményhirdetés: 12.30

Kiegészítő programok:
10.00-11.00: Jóga óra
11:30-12:30: Aerobic óra

Egész délelőtti programok:
– Mini akadálypálya gyerekeknek
– Népi játékok
– Íjászat

A futásnál nemenként, két korcsoportban díjazzák az első három helyezett. A két korcsoport 0-21 év és 22-99év.

Elveszített energiáját minden induló pótolhatja a gyopárosfürdői Hotel Napsugárban, ahol 10% kedvezménnyel fogyaszthatja a napi menüt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.