- hirdetés -

A nyári szünet sok családban okoz fejtörést, hova is tegyék a gyermeküket. Az Orosházi Kórház évek óta ebben segít dolgozóinak napközis gyermekfelügyeletükkel.

Az intézmény már nyolc éve nyújt megoldást a családoknak ilyen formában. Nagy segítség ez a családoknak, hiszen a különböző nyári táborokat nem mindenki engedheti meg magának, emellett a nagyszülők sem mindig érnek rá.

– Sokkal hosszabb a nyári szünet, mint a dolgozók szabadságainak száma. Erre kerestünk megoldást nyolc évvel ezelőtt a korházi alkalmazottak gyermekei és unokái számára – mondja Greksza Ágnes az Orosházi Kórház, ápolási igazgatója.

A szükséges orvosi feltétel adott. Emellett az étkezést a kórház konyhája biztosítja, amely az ételallergiás gyermekeknek is elkészíti a megfelelő diétás ebédet.

Igazi gyerekparadicsommá válik a nyárra a kórház tárgyalóterme (Fotó: Pirer Kata)

– A gyerekek a szakrendelő nagytárgyalójában és előterében vannak ilyenkor. Nyáron a hely átalakul igazi gyermekparadicsommá: játékok, tévé, DVD lejátszó, mesekönyvek szórakoztatják a 3-14 éves korú gyerekeket. Emellett kilátogatnak Gyopárosfürdőre, a Máltai Játszótérre, de a három szakképzett gyermekfelügyelő fagyizni is elviszik a lurkókat – sorolja az ápolási igazgató, hozzátéve, hogy a szolgáltatást reggel 6-tól 18 óráig vehetik igénybe a szülők, igazodva a műszakváltásokhoz.

Greksza Ágnes elmondta, hogy változó a létszám, ami attól függ, hogy a családok hogy tudják megoldani csemetéjük elhelyezését. Így körülbelül 25-30 gyermek vesz részt a táborban, a legtöbben alsó tagozatosak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.