- hirdetés -

A monori tanyákon élőkhöz látogatott Dávid Zoltán polgármester szerda délután. Rossz minőségű kátyús utakra és közvilágítás hiányára panaszkodtak a leginkább a lakosok. Kiderült, hogy hamarosan azon a környéken is elérhető lesz a szélessávú internet.

Mintegy huszan várták a polgármestert a rögtönzött lakossági fórumon július 18-án. Dávid Zoltán, az ott élők kérésére hívta össze a találkozót, ahol közvetlenül a városvezetőnek mondhatták el problémáikat. A monoriak szerint többször kátyúztak már, de csak rövid ideig jelentett megoldást.

– Tele van vízzel, porral a kátyú, úgy töltik fel. Senki nincs, aki felügyelje a munkásokat, így hanyagul végzik a feladatukat – adott hangot véleményének az egyik résztvevő.

A monoriak megoldást szeretnének a problémájukra (Fotó: Bakos Viktória)

A lakók a közvilágítás hiányáról is beszámoltak a városvezetőnek, amely rontja a közbiztonság érzetüket, több javaslatot is tettek. Úgy vélik, ha az út mellett, illetve a tanyák előtti utolsó lámpán lenne világítás, az akár kamera helyett is megoldás lenne. Emellett sokkal komfortosabban éreznék magukat otthonaikban.

– A felmerült panaszokra igyekeszünk megoldást találni és minél előbb orvosolni azokat. A jövőben szeretném rendszeresíteni a hasonló látogatásokat a monori lakosok érdekében – fogalmazott Dávid Zoltán.

Szélessávú internet Monoron is

A lakossági fórumon részt vett a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. ügyvezetője. A cégük jelenleg is kivitelezési munkát folytat a környéken, mellyel várhatóan szeptember, illetve október környékén végeznek.

Szabó Ferenc ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy uniós pályázat, a Szupergyors Internet-program részeként szélessávú internethez juthatnak majd a monoriak, de emellett a kábeltévés szolgáltatás minősége is javulni fog, illetve biztonsági rendszerek telepítését is elősegíti majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.