- hirdetés -

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az OMTK-ULE labdarúgó csapata. A fiúk Gádoros ellen fölényes győzelmet arattak a gyopárosi sportcentrumban.

Július 10-én megkezdte a felkészülést az OMTK-ULE 1913 csapata, immáron a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságra. Az első felkészülési mérkőzésen debütált a kispadon Buza Barnabás, a frissen kinevezett edző. Az ellenfél az a Gádoros volt, aki a megyei III. osztály megnyerése után osztályt váltott.

OMTK-ULE 1913 – Gádoros     5 – 0  ( 4 – 0 )

Orosháza, Vezette: Nagy István.

Orosházi MTK-ULE: Marunák (Beke S.) – Lestyán (Varga P.), Németh G., Kovács D., Kolozsvári J. (Pelle), Harangozó K.(Bogár), Deli, Barna M., Fehér (Mucsi) –– Sindel, Kasza. Edző: Buza Barnabás.

Gádoros: Horváth S. – Huszár, Iványi, Szabó F., Krivik – Györgyi Z., Kiss L., Jámborcsik, Bódi – Pásztor, Nagy D. Játszott még: Lipcsei (kapus), Dernovics, Jónás J., Kun-Szabó, Ordó, Kormányos K. Edző: Kormányos Antal.

A gólok története:

Az 1. percben  Kovács remek átadását Sindel lőtte 16 méterről a hosszú sarokba, 1-0. A 13. percben Kasza-Fehér kényszerítő után Fehér gurított 10 méterről a kapuba, 2-0. A 32. percben Kovács remek labdaszerzése után iramodott előre,  majd lőtt az ötös sarkáról a hosszúba, 3-0. A 44. percben Fehér labdájával Kasza fordult le védőjéről és gurított 12 méterről a kapuba, 4-0. A szünetben Buza Barnabás több „kényszerítős” kisjátékot kért a srácoktól. Mindkét csapatban több csere is történt. A 75. percben Sindel iramodott meg egy labdával, majd 10 méterről lőtt a hálóba, 5-0. A mérkőzés hátralevő részében a csereként beállt Mucsi került háromszor szembe a kapussal, a gól minden esetben elmaradt.

Az orosházi fiúk fölényes győzelmet arattak a Gádoros ellen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Varga Péter és Harangozó Krisztián is első mérkőzését játszotta orosházi színekben, mindketten hasznosan játszottak.
– Nyilván Orosházán mások a célok, mint előző csapatomnál, Kondoroson. Orosházán élek, ide köt a munkám, tehát kézenfekvő volt, hogy előbb-utóbb itt is játsszak. Jó szellemű, fiatal csapatba kerültem-nyilatkozta a mérkőzés után Harangozó Krisztián.

Buza Barnabás: Első közös mérkőzésünkön elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Kormányos Antal: Ez a mérkőzés megmutatta, hogy mint gyorsaságban, mint gondolkodásban van hova fejlődnünk.

Az OMTK-ULE 1913 legközelebb július 21-én lép pályára Hódmezővásárhelyen az NB III-as HLC csapata ellen. A találkozó kezdési ideje: 10 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.