- hirdetés -

A strandolás veszélyeire és azok elkerülésére szeretné felhívni a figyelmet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Fontos, hogy ha autóval érkezünk strandolni értékeinket semmiképp se hagyjuk az utastérben, még az üres táskát sem, ugyanis még a csomagtartó sem nyújt száz százalékos biztonságot. Minden esetben ellenőrizzük, lezártuk-e gépkocsinkat.

Már több esetben történt tragédia belőle és a rendőrség is szeretné felhívni a figyelmet, hogy semmiképpen se hagyjunk gyermeket vagy háziállatot a parkoló járműben, mert rövid idő alatt hőgutát kaphatnak.

Abban az esetben, ha kerékpárral megyünk, érdemes a strand területén lezárni. A parton vagy a medence szélén törülköző alá rejtett pénz nem biztonságos. A telefon és a slusszkulcs sincs ilyenkor biztonságban, hiszen ez lehet az első hely, amit a tolvaj megnéz. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tájékoztatója szerint, ha lehet, minden esetben vegyük igénybe a strand értékmegőrzőjét.

Fontos, hogy figyeljünk oda az értékeinkre strandolás közben is, ha lehet ne hagyjuk őket a víz, vagy a medence partján (Archív fotó: Rajki Judit)

Ha gyanúsan viselkedő embert látunk, rögtön értesítsük a strand személyzetét vagy a rendőrséget, hiszen korábban is előfordult már, hogy többen láttak tolvajt, mégsem tettek semmit.

Még a vagyonbiztonságnál is fontosabb, hogy csak a kijelölt helyen fürdőzzünk, hiszen a nem kijelölt szabadvizek még a jó úszók számára is veszélyesek, nem egyszer történt már hasonló esetben tragédia. Ha pedig kisgyermekkel érkezünk, egy pillanatra se hagyjuk felügyelet nélkül a vízparton!

A rendőrség emellett még a 2014/15-ös tanévtől kezdve új szolgáltatással áll a szülők és családok rendelkezésére a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzése érdekében. A program minden általános- és középiskolában tanuló gyermek családja számára elérhető. Szülői értekezleteken, fogadóórákon, telefonon keresztül és elektronikus levélben nyújtanak tájékoztatást a kábítószerrel kapcsolatos büntető, igazságszolgáltatást érintő kérdésekben.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon Madarász Géza ny. r. alezredes áll az érdeklődők rendelkezésére, akit a 06-68/411-344/55-82-es telefonszámon vagy a drogprevencio.oroshazark@bekes.police.hu e-mail címen érhetnek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.