- hirdetés -

A Kölcsey Ferenc Gimnázium a keleti országrészben négy megyében működik, köztük városunkban is. Májusban az orosházi tagintézmény tanulói is letették írásbeli, majd júniusban a szóbeli érettségi vizsgájukat. A bizonyítványok átadója június 29-én volt.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában működik lassan három éve. Az érettségit adó esti gimnáziumi oktatás Bicsánszky József az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatójának teljes körű támogatását élvezi. Ez az oktatás lehetőséget biztosít a munka mellett tanulni, majd érettségizni vágyó Orosháziak.

Sikeres érettségi vizsgát tettek a Kölcsey gimnázium diákjai (Fotó: Rosta Tibor)

Baranyai Ilona, a Kölcsey Ferenc Gimnázium orosházi tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a gimnázium 16 éve működik, négy megyében, közel negyven tagintézményben készíti fel a diákokat középfokú érettségi vizsgájukra. Orosházán közel 60 tanulójuk van három évfolyamban, de várják a további jelentkezőket is.

A tagintézmény-vezető elmondta, az első érettségin tizenkét tanuló tett sikeres vizsgát. A bizonyítványt ünnepélyes keretek között vehették át a végzősök június 29-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.