- hirdetés -

Mozgalmas félévet tudhat maga mögött az Orosházi Birkózó Egyesület. A klub fiatal tehetségei és edzői 26 versenyen vettek részt, gyermek korosztálytól egészen a felnőttekig. A diákok és a serdülők a csapatbajnokságokon is szépen helytálltak.

Múlt év vége óta számít bejegyzett klubnak az Orosházi Birkózó Egyesület a Magyar Birkózó Szövetségnél. Januártól így a gyermek korosztálytól egészen a felnőttekig elindíthatták versenyzőiket mind a területi, mind az országos megmérettetéseken.

– Új egyesületként vágtunk ugyan neki az évnek, ez mégsem jelentett hátrányt, mert az edzőknek és a versenyzőknek is megvolt a tapasztalata és az ismeretsége. Beilleszkednünk tehát nem kellett – mondta Hangya János, a klub edzője.

A felnőttek közt két tapasztalt, sok csatát megélt birkózó szállította az érmeket az egyesületnek. A klubot edzőként is segítő Sepeczán János ezüst-, Kránitz Adrián pedig bronzérmet nyert a korosztály szabadfogású országos bajnokságán.

Sepeczán János a dobogó második fokára állhatott fel a felnőtt országos bajnokságon (Fotó: egyesület)

A klub beszámolójából kiderült fontos szerepet kap életükben a megfelelő utánpótlásnevelés, igyekeznek a lehető legtöbb versenyre eljuttatni fiatal birkózóikat. A diák és serdülő birkózók a területi és országos bajnokságokon is szépen helytálltak. Debreczeni Tamás ráadásul mindkét fogásnemben jeleskedett, de rajta kívül Posuch Petra és Ella Alexandra is dobogóra állhatott országos bajnokságon. Itt többen is voltak, akiknek csak egy hajszálon múlt az éremszerzés. Berke Milán, Bódi Csaba és Czikora Dániel is ötödik helyen zárt.

– A legfiatalabb korosztályban is igyekszünk megismertetni 25 kis kezdő birkózónkat a sportág alapjaival. Őket is szeretnénk nemsokára leigazolni, jelenlegi negyven versenyzőnk mellé – tette hozzá Hangya János.

Új egyesületként vágtak neki az évnek, ez mégsem jelentett hátrányt (Fotó: egyesület)

Az edző elmesélte, a tavaszi szezon legnagyobb részét a szabadfogású versenyek határozták meg, de az őszi kötöttfogású diákolimpiákon is szeretnének minél több versenyzőt elindítani. Csapatban már próbára tehették magukat a sokak által nehezebbnek gondolt fogásnemben is, a területi csapatbajnokságot és az országoson elért hetedik helyük sem éppen szégyellni való eredmény.

– Összességében én, edzőtársaim nevében is sikeresnek ítélem meg a tavaszi szezonunkat, hiszen összesen 13 arany-, 20 ezüst- és 19 bronzérmet sikerült elérnünk a versenyekről – értékelt Hangya János.

Jelenleg ugyan nyári szünetet tartanak a klubnál, hamarosan kezdődik azonban az őszi szezonra felkészítő alapozás. Nyár végéig még három edzőtáborban vesznek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.