- hirdetés -

Versennyel záródott az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület horgásztábora. Az egyhetes tábor alatt megszerzett tudást kamatoztatta az a hat fiatal, aki – a hűvös időjárás ellenére – részt vett a szombat reggeli megmérettetésen.

A szombati lehűlés sem szegte kedvét annak a hat orosházi gyermeknek, akik az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület horgászversenyén vett részt június 23-án, a homokbányai Béke tónál. Az ifjaknak két órája volt arra, hogy a lehető legtöbb halat kifogják.

A legtöbb kapással Bereczki-Varga Szilárd büszkélkedhetett, ő több, mint egy kiló apró halat – keszeget, kárászt és kis pontyot – fogott ki. A többieknek sem kellett szomorkodni, hiszen azon kívül, hogy újabb élményekkel gazdagodhattak, még ajándékokat is kaptak az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület jóvoltából.

Minden versenyző ajándék horgászfelszereléssel gazdagodott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szombati verseny egyébként az egyesület nyári táborának zárása volt, ahol a gyermekek – függetlenül attól, hogy kezdők, vagy már haladó horgászok – elsajátíthatták az alapvető halfogási ismeretek, valamint szabadidős programon vettek részt, amikor is a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba látogattak. Jónás István, az orosházi Kinizsi Horgász Egyesület alelnöke elmondta, a tábor célja az volt, hogy a fiatalokat megtanítsák a horgászat alapjaira, a természet tiszteletére és a környezet védelemre. A szombati versennyel kapcsolatban kifejtette, hogy kissé csalódottak voltak az alacsony számú nevezés miatt, hiszen a táborban még több mint húszan voltak, de sokaknak kedvét szegte az időjárás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.