- hirdetés -

Lelkes horgászcsemetékkel indult útjára a horgásztábor az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület szervezésében június 18-án. 

Hétfőn megkezdődött a gyermek horgásztábor huszonegy horgászcsemetével. A már kialakult rend szerint az elnöki megnyitót balesetvédelmi oktatás követte, majd a táborvezető eligazítása következett, a főbb viselkedési szabályokról és tudnivalókról.

A gyerekeket tíz felnőtt segítő tartja szemmel: egyesületi vezetőségi tagok és aktivisták, na meg egy-két törzshorgász nagyapa, bár a gyerekek első napokban még viszonylag visszafogottak. A kezdők készülhetnek a horgászvizsgára, a többiek pedig lelkes horgászatba kezdhettek, ami a zsákmány hagyományokhoz híven, pénteken táborzárásképp halászlének és sült halnak lesz elkészítve.

Idén is versenyezhetnek a kis horgászok (Fotó: egyesület)

 Anyagilag segítette a tábor megrendezését – egyesületük pénzügyi keretét bővítve – Orosháza Város Önkormányzatának pályázata, és a Magyar Országos Horgász Szövetség pályázatán is nyertek támogatást, de nincs hiány a különféle vállalkozói szponzorokban sem. Ajándék méz, baracklekvár, paradicsom, sárgadinnye bővíti az ételkínálatot, és fagyiból is jut elég .

A támogatásoknak köszönhetően kedden reggel busszal a Poroszlón lévő Tisza tavi Öko centrumot nézik meg kirándulás keretében. A gyerekek hozhatják a saját horgászfelszerelésüket, de akinek nincs, annak az egyesület biztosít a tábor idejére. Az étel és ital mellé az egyesület ellátja a kis horgászokat elegendő etető anyaggal, és mindennel, ami a horgászathoz kell.

A horgásztábor sikerét mi sem bizonyíthatja jobban, mint az hogy júniusban betelt az augusztusi tábor is.
2018. 06. 23-án gyermekhorgász verseny lesz a Kristály tavon. Erre a versenyre bármely gyermek nevezhet nem csak a táborban résztvevők. Nevezési díj nincs – tudtuk meg az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület vezetőségétől. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.