- hirdetés -

Az erőemelő sportág egyik magyar fellegvárában, Tabon rendezték meg a hét végén az Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságot. Az Orosházi Toldi SE csapatát nyolc fő képviselte a korosztályos versenyen.

 A női mezőnyben, 72 kg-ban Csurgainé Rúzs-Molnár Erika brillírozott a masters 1 korcsoportban. Három érvényes nyomást követően 87,5 kg-mal zárta a versenyt, ami új masters 1 országos csúcsot és aranyérmet jelentett számára. Ugyan ebben a kategóriában Pogány Andrea 70 kg-os nyomással a második helyet szerezte meg.

Schneider Erzsébet 84 kg masters 2 kategóriában Erikához hasonlóan hibátlanul versenyzett, és 71 kg-os teljesítményével a kategória magyar bajnoka lett. Ezen felül nyomása új masters 2 országos csúcs.

Két orosházi versenyző, Csurgainé Rúzs-Molnár Erika és Pogány Andrea a dobogó tetején. (Fotó: Toldi SE)

Férfiaknál az újonc Kőhegyi Attila első versenyén ifi 93 kg-os kategóriában ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott 110 kg-os teljesítményével.

Junioroknál Paczuk Ádám 83 kg-os súlycsoportban 130 kilós nyomással a bronz érmet szerezte meg.

Véró Alex +120 kg-os kategóriában 215 kg-ot teljesített, ezzel ő is – immár tizennegyedszer – magyar bajnoki címet szerzett, az abszolút értékelésben pedig a második helyen végzett. Masterseknél Bodnár István masters 2 +120 kg-ban 170 kg-ot nyomott, ezzel a második helyen végzett. Masters3 105 kg-os kategóriában Szarka Antalnak 105 kg-os sikerült nyomnia, ezzel az első helyet szerezte meg.

Az orosházi különítmény öt magyar bajnoki elsőséget, két ezüst, két bronzérmet és két új országos csúcsot mondhat magáénak a tabi hétvégén.

– Rendkívül jól helyt álltak a versenyzőink. Most egy rövid nyári szünet következik. Ez alatt megpróbálunk maximálisan felkészülni erőben, technikában és nem utolsó sorban anyagiak tekintetében, hogy a sűrű őszi versenyprogramot minél jobb eredményekkel zárhassuk. Augusztusban, a franciaországi Bordeaux-ban rendezendő Európa-bajnokságon szeretnénk ismét letenni a névjegyünket – mondta összegzésképpen a Toldi SE vezetője, Musztafa Imre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.