- hirdetés -

Sok embernek megadatott, hogy saját gépjárművel birtokoljon, de vannak olyanok is, akiknek csak időszakosan van szüksége autóra: nekik tud segíteni az Orosházi Bérautó, ahol személygépkocsitól kezdve, kisbuszon át a haszongépjárműig, kedvező áron minden elérhető. (x)

Az Orosházi Bérautó hét éve családi vállalkozásként indult. Korábban zöldségkereskedőként tevékenykedtek, ahonnan megmaradt egy haszongépjárművük. Ez adta az ötletet, hogy a már nem használt eszközt „újra hasznosítsák” bérautó formájában. Azóta folyamatosan bővítették az gépjárműparkot: – Az autók beszerzésénél arra törekedtünk, hogy olyan járművet vásároljunk, ami még nincs Orosházán – mondja Balogh János ügyvezető.

Mivel nyáron sokan bérelnek autót, ottjártunkkor csak két típust tudott mutatni az ügyvezető (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Jelenleg nyolc különböző típus közül választhatnak az érdeklődők. Két platós – hétszemélyes Iveco és hatszemélyes Volkswagen Doka – furgon áll rendelkezésükre azoknak, akik egyidejűleg szeretnének személyeket és nagyobb mennyiségű vagy tömegű anyagot szállítani. – Általában a munkásbrigádok szokták ezeket az autókat szezonálisan kibérelni, de előfordul, hogy költözéshez veszik igénybe – fogalmaz Balogh János.

Ugyancsak több személy és nagyobb anyagok szállítására alkalmasak a zárt terű furgonok, ebből jelenleg három Ford Transit (8 és 11 köbméteres) bérelhető. Ha csoportos kirándulásra indulnánk, akkor tökéletes választás a Peugeot Boxer mikrobusz, amelyben akár kilenc személy is kényelmesen elfér.

Végül következzenek a személyautók, közülük rendkívül kedveltek a Volvo S40-esek. Ebből egy dízeles és egy benzines érhető el Baloghéknál, s hogy mire használják ezeket az ügyfelek, arra számos példát sorol az ügyvezető.
– Sokan kirándulásokra veszik igénybe a kocsikat. De olyan is előfordult, hogy valaki autóvásárlás előtt állt, a korábbi kocsiját már eladta, de az új még nem érkezett meg, ezért átmenetileg tőlünk bérelt autót. A héten pedig egy srácnak adtam ki a Volvot, mert a kocsija szervizben van – tájékoztatott az ügyvezető, majd kitért a „prémium” kategóriás Mazda CX-5-ös Crossoverre, amelyet általában rendezvényekre bérelnek ki, sofőrrel együtt.
Végül hozzáfűzte, rendszeresen visszatérő, vagy hosszútávon bérlő ügyfeleiknek kedvezményes, egyedi árszabást biztosítanak.

Csak esküvőre és nagyobb rendezvényekre bérelhető a Mazda (Fotó: Facebook)

Ami a gépjárművek állapotát illeti, 15-20 éves koruk ellenére kiváló műszaki állapotúak. Balogh János az autóikat rendszeresen szervizeli, a szükséges javításokat, alkatrészcseréket elvégzik. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy hétéves működésük alatt csupán három alkalommal lépett fel műszaki zavar, de azokat is pár órán belül sikerült orvosolni.

Az Orosházi Bérautó árairól és részletes kölcsönzési feltételeiről az www.oroshaziberautok.eu honlapon tájékozódhatnak, vagy Balogh János ügyvezetőnél, a +36/20-942-2436 telefonszámon. (x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.