- hirdetés -

Az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) nagyban kiveszi részét a város kulturális életének alakításában. Japán-nap, Siker klub, Alfa Romeo autós találkozó, focikupa – csak néhány esemény, melynek megvalósításában közreműködnek a fiatalok.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén számolt be az orosházi fiatalokból álló szervezet 2017-es évéről. Tavaly számos saját rendezvényük volt és több esemény lebonyolításában szerepet vállaltak. Az idei évet is hasonló célokkal indították.
– Nem unatkoztunk az eddig eltelt hónapokban, hiszen már több Sikerklub előadást tartottunk. Idén is megrendeztük a Városalapítási Focikupát, közreműködtünk a hangszerválasztón, de jelen voltunk a gyereknapon is – sorolja az eddigi programjaikat Kunos Roxána, ifjúsági polgármester.

A városi gyereknap szervezéséből is kivették a részüket (Fotó: Rosta Tibor)

A programokat folytatják, ebben az évben sok és nagy feladatok előtt áll a GYIÖK. A már megszokott programok – mint az Alfa Rómeó találkozó, tematikus napok – mellett újdonságokkal is készülnek.
– Zsúfolt hetek előtt állunk, hiszen június 9-én először tartjuk meg a Japán-napot. Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan szem előtt legyünk az iskolákban, ezért az evangélikus iskola DÖK-napján is kint leszünk, ahol személyesen is megismerkedhetnek szervezetünkkel. Az „Amit csak akarsz” című pályázaton belül valósul meg a „Kint a szabadban” nevű családi program, melyhez a Spartan Race adta az ötletet – taglalja Roxána.

Országosan is elismert az orosházi GYIÖK

A programok mellett konferenciákra, ötletbörzékre járnak, hiszen fontosnak tartják, hogy fejlődjenek, megismerjék a többi szervezet működését.
– Jó híre van az Orosházi Gyermek-, és Ifjúsági Önkormányzatnak az országban, de ebbe nem szeretnénk belekényelmesedni. Ezért járunk ilyen rendezvényekre, ahol rengeteg dolgot tanulunk és használjuk fel a mindennapi munkánkban – hangsúlyozza a fiatal polgármester.

Zárásként elmondta, nyáron már az őszi tagtoborzásra is készülnek. Emellett a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek érdekében az erre a célra kialakított munkacsoportjuk közös vacsorákat szervez, melyeken a kikapcsolódásé lesz a főszerep.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.