- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata pályázatot nyújtott be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz nyári táboroztatás támogatására. A pályázat kedvező elbírálásban részesült.

Békéssámson, Csanádapáca, Csorvás, Gádoros, Kardoskút, Pusztaföldvár és Tótkomlós településekről, összesen 71 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek nyaralhat 2018. augusztus 12-17. között, Zánkán.

A települési önkormányzatok -anyagi lehetőségeikhez mérten- az utazási költség átvállalásával, saját gépjármű biztosításával, illetve a részvételi biztosíték kifizetésével járulnak hozzá a táboroztatás sikeres lebonyolításához.

Örömömre szolgál, hogy idén sikeres volt az Erzsébet-táborra benyújtott pályázatunk. Ezáltal közel száz gyermek arcára tudunk mosolyt varázsolni és feledhetetlenné tenné a nyarukat – nyilatkozta Fejes Róbertné, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke.

Tavaly húszan utaztak két kísérővel egy hétre Zánkára (Fotó: egyesület)

Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője azt mondja, az elmúlt években sorra születtek olyan döntések, amelyek a rászoruló családokat segítik, ilyen például az ingyenes étkeztetés, az ingyen tankönyv, valamint a nyári szünidőben az Erzsébet-táborok.

Rászoruló gyermek sajnos mindig is volt, a dél-békési családoknál sokszor ismeretlen fogalom volt a nyári táborozás. De mára eljutottunk oda, hogy nincs már olyan család, aki nem engedheti meg magának, hogy gyermeke részt vegyen a kormány által biztosított Erzsébet-táborokban. Nagy dolog ez, hiszen idén is több ezer megyei rászoruló gyermek táborozhat ingyenesen az ország valamely pontján, akár a Balatonon is – hangsúlyozta a politikus.

– Számtalan programot és teljes ellátást biztosít az Erzsébet program 1000 Ft részvételi díjért – tudtuk meg Halustyik Évától. Az előző évekhez képest változás, hogy ebben az évben a balatoni Élménytáborba utazók térítésmentesen, különvonattal utazhatnak Budapest és Zánkafürdő között. Két település is jelezte, hogy élni kíván a felkínált lehetőséggel. A másik fontos változás, hogy a részvételi díjat a gyermekek kupon formájában visszakapják és a tábor területén levásárolhatják.

A nyár folyamán egy másik tábor megvalósítását is tervezi az intézmény az UNICEF Gyermekbarát Település címmel járó támogatásból. Júniusban, húsz orosházi gyermeket táboroztatnak majd ingyenesen, Ceglédfürdőn.

Az intézményvezető kiemelte, a pályázati lehetőségek kiaknázásával a gyermekek olyan programokhoz juthatnak, amit egyébként sem a szülők, sem pedig az intézmény nem tudna finanszírozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.