- hirdetés -

Holnaptól nyitja kapuit Gyopárosfürdőn a Parkfürdő, ezzel hivatalosan is megkezdődik a nyári szezon Orosházán. A fürdő túl van a tavaszi felkészítésen és korszerűsítésen. Szeptember közepéig várják a turistákat a gyógy-park-és élményfürdő részleg, a szaunavilág és wellness-központ, illetve a kempingek is.

Ebben az évben is számtalan program várja a fürdőzőket. Megtudtuk, hogy az idei szezonban is ingyenes lesz az animátor szolgáltatás, játékkuckó gyermekmegőrzéssel. Ezek mellett a vendégek kedvükre válogathanak a masszázsok, wellness-és gyógyszolgáltatások közül.

– A fürdő területén is számos rendezvény várható a nyári időszakban. A látogatók több alkalommal Családi Csobbanásra érkezhetnek majd, melyek tulajdonképpen tematikus napok szakképzett programkoordinátorok segítségével. A három alkalom különböző témákat ölel körül,: „Vb-lázban”, „Beach Party” és Circus is coming” programhalmaz várja a fürdőzőket – vázolta Kiss László, a Jövő Építők TDM elnöke.

Idén is sokan választották Gyopárosfürdőt (Fotó: Rosta Tibor)

A fürdő május 25-i nyitását megelőzvén, egy héttel korábban az Alföld Gyöngye Kalandpark és a Dottó Vonat is elindult, melyek az első néhány hétben a hétvégéken üzemelnek. Az Orosházi Nyár 2018 programsorozat négy hónapon keresztül harminc élő koncerttel és ötven programmal járul hozzá a hasznos szabadidő eltöltéséhez, mindez kilencven százalékban ingyenesen látogatható formában.

– Az előttünk álló szezont nagy várakozás előzi meg, a komplex és folyamatos programoktól, továbbá az előző évi tendenciáknak köszönhetően kiemelt látogatottságot remélünk. Az itt töltött idő alatt a fürdőbe érkező vendégek a teljes nyári időszak ideje alatt értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak, mely még kellemesebbé teheti a pihenést számukra – fogalmazott Kiss László, majd hozzátette: a kempingek és fürdő is az idei évben korszerűsítésen esnek át, előbbiben kempinghelyek kerültek kialakításra és öt darab nyolc férőhelyes faházzal bővül, mely negyven fő elhelyezését teszi lehetővé osztálykirándulások, táborok számára.

Javuló számokat mutat az orosházi turizmus

Az Alföld Gyöngye Hotel igazgatója ezen a nyáron tovább folytatódik a tavalyi, illetve az idén januártól májusig tartó növekvő látogatószám. Csobota-Kis Árpád szerint az egész országban megfigyelhető ez a folyamat, a belföldi turizmus bevételei és vendégszámai növekednek, amit ők is érzékelnek.

– A nyári előfoglalásaink alapján elmondhatjuk, reális célokat tűztünk ki. Ez amiatt is örömteli, hogy a vendégeink elfogadták az öt-nyolc százalékos áremelést a tavaly nyári árakhoz képest. Reméljük, hogy ezúttal kevésbé lesz esős a szezon, hiszen tavaly ez sok problémát okozott nekünk – zárta a szállodaigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.