- hirdetés -

Három versenyzővel képviseltette magát az Orosházi Birkózó Egyesület  Kecskeméten. A felnőtt korosztályban rendezett Szabadfogású Magyar Bajnokságról végül két éremmel térhettek haza.

Az év egyik legfontosabb eseménye következett a szabadfogású felnőtt birkózók számára. Országos megmérettetésüknek Kecskemét adott otthont, ahol az Orosházi Birkózó Egyesület is képviseltette magát három indulóval. A színvonalas versenyen látványos mérkőzésekkel, jó birkózással öregbítették a város hírnevét.

Az 61 kilogrammosok mezőnyében egy visszatérő versenyzőnek szoríthattak az orosházi birkózást követők. Kelemen Zsolt korábban Túrkeve és Orosháza színeit képviselve számos korosztályos és felnőtt versenyen állhatott fel a dobogóra. A mostani volt hosszú idő után az első versenye, új egyesülete színeiben, ezúttal azonban nem sikerült a legjobb öt közé beverekednie magát.

Sepeczán János a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: egyesület)

Kránitz Adrián a 65 kilogrammosok között tért vissza a felnőtt mezőnybe. A január végi budapesti minősítési versenyhez hasonlóan ezúttal is bronzéremmel gazdagodott súlycsoportjában.

Sepeczán János viszont megszokott súlycsoportjához képest feljebb, a 74 kilósok közt próbált szerencsét. Ez azonban a legkevésbé sem hátráltatta az orosházi versenyzőt, hiszen egészen a döntőig menetelt. Ott ugyan kikapott a felnőtt szabadfogású válogatottban szinte minden világversenyen megforduló budapesti ellenfelétől, Gulyás Zsombortól, de ezüstérmével így sem lehetett elégedetlen.

A versenyzők felkészítő edzői Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László és Kiss István voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.