- hirdetés -

A bajorországi Kahl am Main, evangélikus, Paul Gerhardt iskolájából érkezett 13 német diák és két kísérő tanáruk vendégeskedett egy hétig Orosházán, a Székács József Evangélikus Általános Iskolában.

A  magyar evangélikus iskolák többsége rendelkezik bajor testvériskolai kapcsolattal, így 2008 óta ezt a két intézményt is  testvérkapcsolat köti össze.

A testvériskolai kapcsolat keretében diákcsere működik. Minden év májusában bajor diákok látogatnak a Székács iskolába vagy a székácsosok mennek ki Bajorországba. Idén a német diákokon volt az utazás sora. Ezek a rövid együtt töltött hetek a vendéglátó ország életének, kultúrájának megismerésén túl nagyszerű alkalmat kínálnak a gyerekeknek új barátságok kialakítására is.

A házigazdákkal közös fotó évek múlva is szép emlék lesz (fotó: Iskola)

Orosházán magyar családok vendégeiként nyerhettek bepillantást a vendégfogadók mindennapi életébe és vehettek részt a nekik szervezett iskolai programokon, melyek között helyet kapott az óralátogatás és a közös sportdélután is. Orosháza nevezetességeivel, köztük az evangélikus templommal is megismerkedhettek.

A közös programok sorát színesítette a csorvási Eszter-tanyán tett látogatás, mely során a bajor diákok kocsikázás, kukoricamorzsolás, kürtőskalács-sütés segítségével kaphattak némi ízelítőt a magyar népi kultúrából. Nagy élmény volt számukra, hisz otthon nem igen tapasztalhatnak hasonlót.

Az együtt töltött idő gyorsan eltelt, a búcsúzásnál együtt mondhatták: viszontlátásra Kahlban egy év múlva!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.