- hirdetés -

Az Orosházi Birkózó Egyesület ezúttal meghívásos csapatbajnokságon vett részt. A Békés megyei csapatot az egyesület hét versenyzője is képviselte Püspökladányban.

Püspökladány adott otthont a Szabó Gábor Meghívásos Szabadfogású Csapatbajnokságnak, ahol ezúttal a szokottól eltérően nem egyesületek, hanem megyék alakíthattak csapatot. A megmérettetést diák és serdülő korosztályban rendezték meg, két szőnyegen lebonyolítva. A Békés megyei csapatot öt egyesületből képviselték a fiatal birkózók.

A diák korcsoportban hat csapat nevezett, Békés megye csapata a második helyen végzett, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatot legyőzték a csoportmérkőzések során, a döntőben viszont Heves megye jobbnak bizonyult.

A teljes Békés megyei csapat az OBE (sötétkékben) birkózóival kiegészülve (Fotó: Facebook)

Serdülő korosztályban körmérkőzéses rendszer szerint birkózott az öt csapat, a békésiek itt ismét a második helyen végeztek.

Az Orosházi Birkózó Egyesületből diák korosztályban Berke Milán és Zsóri Axel, serdülőben Albert Viktor, Bakos Ferenc, Boros Norman, Czikora Dániel és Molnár Tibor képviselte Békés megyét. Felkészítő edzőik Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.