- hirdetés -

A Google megkezdi az egyik legnépszerűbb szolgáltatásának, a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését az országban. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

Az Utcakép a Google Térkép rendkívül népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket – áll a cég közleményében.

Az amerikai cégóriás járműve Orosházát is járta, 2012-ben egyik olvasónk lencsevégre kapta a nem mindennapi külsejű autót. Míg egy évvel később is találkozhattunk vele. Azóta rengeteg változás történt városunkban is, virtuálisan barangolva láthatjuk többek között a főtér épülésének szakaszait is.


Igazi időutazásban lehet részünk az Utcakép segítségével 

Ezért is van szükség a Google szerint a frissítésre, hiszen a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek. Turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetőek meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

Megtudtuk, hogy a Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcokat és rendszámokat automatikusan elhomályosítják. Hibák azonban becsúszhatnak, ezért a felvételek közzétételét követően is van lehetőség korrigálni, a „Hiba bejelentése” gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Az országban, így a Dél-Alföldön is várhatóan május és júniusban járja az utcákat a 360 fokos kamerával rendelkező autó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.