- hirdetés -

Még jobban a felhasználók segítségére lehet a Gmail keresője. Ha megadjuk egy keresett levél feladójának a nevét, a rendszer olyan címkéket kínál a találatok mellé, amivel szűkíthetjük a találati listát.

Korábban ugyan több olyan projektje is volt a Google-nek, amit érdeklődés hiányában leállított, a Gmail egyáltalán nem sorolható ezek közé. A szolgáltatás mára az egyik legnépszerűbb levelezővé nőtté ki magát, a fejlesztők pedig újabb és újabb funkciókkal igyekszenek megkönnyíteni a Gmail-felhasználók dolgát.

Ezúttal a Google világszerte elérhetővé tette azt az újdonságot, melynek várhatóan azok a felhasználók örülnek majd a legjobban, akik gyakran elvesznek a rengeteg e-mail között, amit kapnak. A fejlesztők által search chips (azaz keresőcímkék) névre keresztelt újdonság a levelek közti keresés pontosítására, a találatok szűkítésére szolgál.

Így, ha például egy feladó nevére keresünk rá, akkor a keresőmező alatt olyan opciók bukkannak fel a találati lista mellett, melyek segíthetnek megtalálni az általunk hiányolt leveleket. Ahelyett, hogy a feladó alapján az összes e-mailt át kellene böngésznünk azért az egyért, amit keresünk. A találatok számát így szűkíthetjük a csatolmányok fajtája vagy épp dátum alapján éppúgy mint a vonatkozó csevegések és naptárbejegyzések kiszűrése esetén.

Az újdonság előnyeit első körben az üzleti felhasználók használhatják fel, számukra épp most tette elérhetővé a Google a funkciót, de hamarosan a hétköznapinak számító felhasználók is megkapják a lehetőséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.