- hirdetés -

Növényekről, madarakról, nemzeti parkokról szerzett tudásukról adtak számot általános iskolás diákok május 11-én a Vörösmartyban. A csapatok három települést képviseltek.

Pénteken tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Városi-körzeti Természetismereti versenyt. Az orosházi kistérség három településének hét csapata vett részt az egy ötödikes és két hatodikos tanulóból álló csapatokat felvonultató megmérettetésen. A diákoknak az ötödikes és hatodikos természetismeret tantárgy tananyagából, a madarak felismeréséből, a nemzeti parkok ismeretéből, a vándorsólyomról és a virágos kőrisről kellett számot adniuk.

A dobogós diákok (Fotó: iskola)

1. helyezést ért el az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk. csapata: Ludányi Marcell, Kovács Angéla, Nemes Nina (felkészítő: Dr. Túri Sándorné)

2. helyezett a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Ált. Isk. csapata: Kiss Virág, Korponai Dominika, Verók Laura (felkészítő: Berkiné Temesvári Klára)

3. helyezett a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Ált. Isk. és Óvoda csapata: Duda Alexandra Szilvia, Laczó Dániel, Ökrös Anita (felkészítő: Jankóné Fekete Valéria).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.