- hirdetés -

Ismét nagy hangszerválasztót rendeztek a kicsiknek pénteken. Az apróságok a Petőfi Művelődési Központban ismerkedhettek, barátkozhattak a hangszerekkel.

A tavalyi, hagyományteremtő Nagy Hangszerválasztó sikerét látva a szervező Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ismét megszervezte és megrendezte az eseményt, az óvodások és kisiskolások számára.

Az első részben a zeneiskola igazgatója, a színházteremben kalauzolta végig a kicsiket azon az ösvényen, melynek állomásain a zeneiskolások segítségével megszólaltak, bemutatkoztak a különböző hangszerek.

Minden hangszert kipróbáltak

Ezután a koncert teremben következhettek a standok és a személyes ismerkedés. Az ovisok amit lehetett, megszólaltattak. A fúvós hangszereknél – aki próbálta, tudja – ez nem egyszerű, de a lelkesedés töretlen volt.

Ez nem négy-, hanem „sokkezes” zenemű. A jó öreg zongora bírta. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fontos, hogy minél több gyermek, minél fiatalabb korban kerüljön kapcsolatba a zenével, hisz a zenélésnek, amellett hogy kitűnő szabadidős elfoglaltság, jótékony hatásai is vannak.

– Az első nagy hangszerválasztó sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy az idei fellépők közt már voltak olyan diákjaink, akik ott kaptak kedvet és kezdtek tanulni. Sok felmérés bizonyítja, hogy a muzsikának jótékony hatása van a gyerekek koncentráló képességére, kifejező készségére és segíti a tanulást. Azt szeretnénk, ha nemcsak a számítógépeik előtt ülnének a gyerekek, hanem a kikapcsolódásnak más módját, a sport mellett a zenélést is választanák. – tette hozzá Kardosné Bánhidi Éva igazgató.

Reméljük idén is sokan találtak rá jövendő hangszerükre, s vele a zenére, így a koncertteremben uralkodó kakofónia, a szakavatott pedagógusok segítségével később muzsikává szelídülhet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.