- hirdetés -

Körülbelül 120 tonna hulladékot szállítottak el a hulladékgazdálkodás munkatársai a tavaszi lomtalanítási akcióban. A folyamat négy ütemben zajlott májusban, csütörtök volt az utolsó napja.

Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a tavaszi lomtalanítási akciót május másodikán, hetedikén, kilencedikén és tizedikén bonyolította le. Minden dátumhoz tartoztak utcák Orosháza területén, amit az adott napon kellett megtisztítaniuk.

Benkő Ferenc az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, minden évben tavasszal és ősszel elvégzik Orosházán a lomtalanítási akciót, melynek során minden olyan, a háztatásban keletkező nagyobb darabos hulladékot, amit év közben a normális szemét szállítás keretén belül a kukákból nem tudnak elvinni, azt egy évben két alkalommal lehetőség szerint elszállítják.

Csütörtök volt az utolsó napja a tavaszi lomtalanítási akciónak (Fotó: Rosta Tibor)

– A lomtalanítás keretén belül minden olyan nagy lomtárgyat elviszünk, amelyek paraméterei megfelelnek. Viszont felszeretném hívni a figyelmet arra, hogy a lomtalanításkor gumit, különböző elektronikai hulladékokat, mint például televíziókészülékeket, hűtőket, zsiradékot és egyéb veszélyes anyagot nem szállítunk el – tájékoztatott Benkő Ferenc.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, az idei tavaszi lomtalanítási akció keretében meglepően sok hulladékot tettek ki a lakosok. – Elmondhatjuk, hogy a négy nap alatt, naponta átlagosan harminc tonna hulladékot szállítottunk be a telephelyünkre annyit, mint a tavalyi évben elvégzett két lomtalanítási akciónk alatt összesen – ismertette Benkő Ferenc.

A mai napig 97 tonna darabos lomhulladék érkezett, illetve az utolsó gyűjtéskor még nagyjából 30 tonna begyűjtését vártuk. – Összességében, körülbelül 120 tonna hulladékot szállítottunk be összesen. Az idei évben nagyon aktívak voltak a lakosok, bízunk benne, hogy ez ősszel is meg fog mutatkozni, amikor – reményeink szerint – már kevesebb hulladékot kell majd a háztartásokból elszállítanunk lomtalanításkor – zárta Benkő Ferenc, az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.