- hirdetés -

Interaktív előadás keretében ismerkedtek meg a felső tagozatos tanulók többek között az Operaház építészeti jelentőségével, részletesen felidézték Mozart életrajzát, A varázsfuvola opera keletkezését, annak emberi tulajdonságokra vonatkozó tartalmát.

Prof. Dr. Temesi Mária operaénekes, Opera Nagykövet, a Magyar Állami Operaház énekmestere, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának egyetemi tanára, számos énekverseny helyezettje, Liszt-díjas énekművész, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének (2016) tulajdonosa látogatott el az orosházi tagintézménybe. Előadása által a Vörösmarty iskola felső tagozatosai az opera világának kulisszatitkaiba is betekintést nyerhettek.

Temesi Mária látogatott a Vörösmarty iskolába fotó: Facebook)

– A varázsfuvola című opera mondanivalója azért is aktuális, mert korunk egyik problémája a jó és a rossz harca, a pozitív emberi tulajdonságok háttérbe szorulása. Fontos és tanulságos előadás volt, hiszen a művésznő felhívta a figyelmet a pozitív emberi tulajdonságokra is – osztotta meg hírportálunkkal Bordásné Nyiregyházki Mária tanárnő.

Temesi Mária operaénekes a diákoknak hangsúlyozta, a kitűzött célok csak kitartó munkával érhetőek el, nem szabad megtorpanni akadályok esetén sem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.