- hirdetés -

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Orosháza Városi Szervezete bajtársi haditornára invitálja a középiskolásokat és az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulóit.

A katonai ismeretek iránt érdeklődő diákok, Békés megye iskoláiból, négy fős csapatokkal jelentkezhetnek és nevezhetnek a játékra. A csapaton belül a fiúk-lányok aránya tetszőleges.

A versenyt május 19-én vasárnap, fél kilenckor kezdik a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola, Orosházi Oktatási Centruma Orosháza – Gyopárosfürdő /volt Műszaki Laktanya/ Gyopárosi út 3 sz. alatt, közismertebb nevén a Tudásparkban. Rossz idő esetén sem marad el a hadi játék. Ebben az esetben a résztvevőknek kell gondoskodniuk saját megfelelő ruházatukról.

A szervezők kérése, hogy azon iskolák tanulói akik, az iskolájuk által rendszeresített iskolai pólóval rendelkeznek, abban versenyezzenek.

A haditorna nemcsak a fiúk versenye, és a géppisztolyt sem olyan nehéz összerakni (Fotó: Rajki Judit)

A hadi torna programján fizikai és elméleti-gyakorlati feladatok szerepelnek. A fizikai számok között lesz kézigránát célba dobás, 400 m terepfutás, akadálypálya, légfegyveres lövészet, futógumi, kúszófolyosó. Az elméleti-gyakorlati részben tesztlap kitöltés, és fegyverismeret (AK-47 Kalasnyikov és AMD-65 típusú gépfegyverek bemutatását követően, a gépfegyverek szétszedése és összerakása normaidőre) szerepelnek.

Nevezési határidő: 2018. 05. 17. 20.00. Nevezni a MATASZ orosházi szervezeténél beszerezhető nevezési lapon, vagy e-mail-ben, az antal.l@mailbox.hu címen Antal Lászlónál a MATASZ helyi elnökénél lehet.

Nevezzetek minél többen, versenyre jó felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!                   

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.