- hirdetés -

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, bár nagyon sokan szembesülnek a látás romlásának folyamatával, melynek több oka lehet: genetikai öröklődés, digitalizált munkakörülmények, illetve a nem megfelelő védelem. Ennek kezelésében segítséget nyújt az Edit Optika | Opticnet, ahol a szemüvegkészítés és látásjavítás területén elhivatott és felkészült munkatársak segítenek, legyen szó akár új szemüvegről, meglévő szemüveg karbantartásáról vagy látásvizsgálatról. (x)

Amennyiben azt érzékeljük, hogy látásunk romlik, gyorsabban fárad a szemünk vagy éppen homályosnak érzékeljük a környezetet, akkor érdemes látásvizsgálatot elvégezni. Ezt megtehetjük az Edit Optika üzletében, ahol dr. Kiss Edit Ildikó szemész főorvos, valamint szakképzett optometrista végez teljes körű szemészeti szakvizsgálatot. Polyák László üzletvezető elmondta, az optika a legmodernebb orvosi műszerekkel és műhelyberendezésekkel van ellátva: – Küldetésünk, hogy az orosházi és térségi lakosok optikai igényét megismerjük, és segítséget nyújtsunk bármilyen panasz esetén – fogalmazott. A nyitvatartási időben egész nap végeznek computeres szemvizsgálatot, azt követően pedig a megrendelt szemüveget akár azonnal el is készítik.

– Széles szemüvegkeret kínálattal állunk a vevők rendelkezésére, a divatos műanyagtól a damilos és keret nélküli modellekig – magyarázza Polyák László.
A keretekből olyan világmárkákat forgalmaznak, mint a Tommy Hilfiger, a Retro, a Pepe Jeans, a Mango vagy az S. Oliver. Azonban egy szemüveg esetén mindig a lencse a legfontosabb, amelyet különböző, speciális rétegekkel tudnak ellátni.

Az úgynevezett BLUECONTROL szemüveglencsék a számítógépek, okostelefonok és televíziók által sugárzott kékfény ellen nyújtanak védelmet, ami különösen olyan munkaterületeken fontos, ahol egész nap számítógép előtt ülünk. Mivel egyre általánosabb a digitális munkavégzés, ezért az Edit Optikában egész évben 20 százalékos kedvezményt biztosítanak a BLUECONTROL lencsékre. Emellett május végéig szintén 33 százalékos kedvezmény jár a fényre sötétedő szemüveglencsékre. E típus gyorsan alkalmazkodik a környezet fényviszonyaihoz. Mindezzel természetesen nincs letudva a különleges szemüveglencsék kínálata: a sofőröknek EnRoute típusú lencse ajánlott, amely csökkenti a fényhatásokat, élesebb látómezőt biztosít, illetve zavartalan fókuszváltást a különböző távolságok között.

Két évtizede a szakmában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mivel itt a nyár, így az egyre erősebb napsütés is megérkezik, ezért a napszemüvegek viselete is aktuálissá válik. Polyák László azt javasolja, hogy a vásárlásnál mindig ügyeljünk a kényelemre, s válasszuk a polarizált lencsét. Jelenlegi termékkínálatukban már belső antireflex réteggel ellátott napszemüvegek is elérhetők, ami teljes körű védelmet nyújt az erős napsugárzás ellen, legyen az bármilyen irányú.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.