- hirdetés -

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Rock Klub zenés-beszélgetős műsorát, melyben április 28-án este egy újabb orosházi zenész, Szabó Géza dobos mutatkozott be.
Géza egy rendkívül szimpatikus, laza fickó, mint általában a dobosok. Mesélt korai próbálkozásairól, amikor több kezdő zenekarban játszott, majd egyetemi éveiről is. Fiatalabb korában majd egy évet töltött Indiában, ahol nagy hatást gyakorolt rá a helyi zene, azon belül is a speciális indiai ütőshangszer, a tabla.

A kilencvenes években őt is megfertőzte a Metallica, a Guns’N’Roses zenéje, és dobolni kezdett. Persze elsősorban a rockzene volt az mely meghatározta zenészi pályafutását, de elmondása szerint nagyon komoly hatást gyakoroltak rá olyan ütősök mint Dave Weckl, Billy Cobham, Vinnie Colaiuta (mindhármuk a modern dzsessz és a fúziós zene nagy alakja). A magyar dobosok közül kiemelte Borlai Gergőt.

Alapzenére püfölte a bőröket, nem is akárhogyan (Fotó: Rosta Tibor)

Egyetemi évei alatt alakította meg első zenekarát Bartfire néven, majd több évvel ezelőtt tagja lett a Vízió nevű, ma is létező orosházi zenekarnak. 2016 óta Géza a szegedi Metallicum zenekar dobosa, ahol nagyon jól érzi magát, különböző klubokban sokszor felléptek. A beszélgetés során szakmai kérdések is felmerültek, melynek során kifejtette milyen komoly segítséget kapott Kertész Ákos dobtanárától, ami nagyban segítette továbbfejlődését.

Vendégünk egy igen dekoratív, sárga színű Gretsch dobfelszerelésen játszott (akárcsak egyik példaképe Vinnie Colaiuta). Műsora nagyon jól felépített volt, alapzenére püfölte a bőröket, nem is akárhogyan. Zenekarának, a Metallicumnak több tagja is eljött a rendezvényre, megtisztelve ezt a tehetséges és ambiciózus fiatalembert.

A Rock Klub Zenészportré c. sorozata ezen az estén is bizonyította hogy jó, és életképes kezdeményezés. A sorozat következő állomása május végén következik. A tervek szerint a Rock Klub vendége lesz Borsodi László, a Csabai Csípős Blues Klub vezetőségének tagja, a Borsodi Blues Collective gitárosa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.