- hirdetés -

Egy tartály szerelvényéből szivárgott az ammónia a Pannon Fine Food Kft telepén. A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, ahol elhárították a bajt. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

Vasárnap reggel, hat óra környékén a Pannon Fine Food Kft. telephelyén technológiai meghibásodás miatt keletkezett ammóniaszivárgás. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivívőjétől megtudtuk, hogy a helyszínre az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelem a műveleti szolgálati egysége és mobillaborja érkezett a helyszínre. Kiemelte, hogy a lakosság nem volt veszélyben, csupán az ammónia jellegzetes szúrós szagára figyelhetnek fel a közelben lakók.

Gyorsan elhárították a bajt a kiérkező egységek (Fotó: Rosta Tibor)

– A tartály olajleválasztó rendszere sérült rozsdásodás miatt, így keletkezett a szivárgás. Kollégáim rögtön elhárították a meghibásodást, jelenleg az utómunkálatok folynak – fogalmazott Bohák János, az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka. Hozzátette, folyamatosan mérik a levegőkoncentrációt, de továbbra sincs a lakosság veszélyben.

A helyszínen tájékozódott Fejes Róbertné alpolgármester is. Mint mondta a kiérkező tűzoltók gyorsan és hatékonyan végezték feladatukat.


 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.